Ο Πρόεδρος του Ισραήλ καταδικάζει τους πυροβολισμούς στο λεσβιακό και γκέι κέντρο του Τελ Αβίβ.
Στις 2.8.09 ο πρωθυπουργός Νειτανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ είναι μια ανεκτική χώρα.
Υψηλά ιστάμενες-οι πολιτικές-οι αξιωματούχοι του Ισραήλ συμπεριλαμβανομένου του προθυπουργού και του προέδρου, καταδικάζουν εντονότατα την επίθεση της 1.8.09 στο κέντρο λεσβιών και γκέι στην πόλη Τελ Αβίβ, όπου οπλοφόρος πυροβόλησε και σκότωσε μια λεσβία κι έναν γκέι, επίσης τραυμάτισε αλλες-ους 15.
Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νιετανιάχου δήλωσε: " Καταδικάζω δριμύτατα τους φόνους και τους τραυματισμούς, που συνέβησαν στη πόλη Τελ Αβιβ και οι οποίοι προκάλεσαν σοκ. Θα φέρουμε τον δράστη στην δικαιοσύνη, θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου και θα τον καταδικάσουμε στην ανώτατη ποινή. Στέλνω επίσης τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων και εύχομαι γρήγορη ανάκαψη από το πλήγμα που δέχτηκαν".
Ευκαιρίας δωθήσης θα ήθελα να πω σε όλες τις πολίτισες-ες του Ισραήλ: "Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, μια χώρα αποδοχής-ανεκτικότητας, μια χώρα που σέβεται και υπακούει τους νόμους και τιμούμε κάθε πρόσωπο ανεξαρτήτως των πιστεύω της-του".
Ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες επίσης μίλησε δημόσια και με ιδιαίτερη δριμύτητα για την επίθεση: Ο φονιάς που προκάλεσε σοκ στη πόλη Τελ Αβίβ χθές βράδυ είναι το είδος του φονιά που οι φωτισμένες-οι και πολιτισμένες-οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποδεχτούν.
Το Ισραήλ έχει προοδευτική στάση στα ΛεΠΑΤ δικαιώματα και έχει περάσει νόμους για την προστασία των δικαιωμάτων αυτών. Ο ΛεΠΑΤ γάμος που τελείται σε χώρα εκτός του Ισραήλ, αναγνωρίζεται από το ισραηλινό κράτος, τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια μπορούν να τεκνοθετήσουν καθώς και στις δυνάμεις ασφαλείας (στρατός-αστυνομία) μπορούν να δηλώνουν ανοικτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες, οι λεσβίες, πούστηδες, αμφί και τρανς. Η ΛεΠΑΤ κοινότητα έχει κερδίσει ευρεία αποδοχή μέσα στην Ισραηλινή κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, νομικής, στρατιωτικής και πολιτισμικής σφαίρας.
Το 1993 το πρωην μέλος της Knesset (Βουλής), Yael Dayan ίδρυσε μια υποεπιτροπή της Βουλής για λεσβιακά, αμφισεξουαλικά και γκέι θέματα.
Το 1998 η Michal Eden ήταν η πρώτη λεσβία, δηλωμένη δημόσια που εκλέχθηκε στο Συμβούλιο του Τελ Αβίβ.
Στις 12.2.2008 η Ισραηλινή κυβέρνηση ψήφισε, τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερό σε ότι αφορά την τεκνοθεσία. Έως τότε, τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια μπορούσαν να τεκνοθετούν μόνο τα βιολογικά παιδιά τες-τους
Don't let hate crime stop you living your lives
Μην αφήσεις τα εγκλήματα μίσους να σταματήσουν την ζωή σου
Μην αφήσεις τα εγκλήματα μίσους, να σε σταματήσουν απ' το να ζεις την ζωή σου.
Το άρθρο το βρήκαμε στις 3.8.09 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theirsraelproject.org
Αν ελάχιστα από τα παραπάνω τηρούνταν και στην Ελλάδα είναι σίγουρο ότι οι ΛεΠΑΤ θα ζούσαμε καλύτερα. Αυτό σημαίνει δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, που σέβεται και δεν κατηγοριοποιεί τις πολίτισες. Ευαγγελία Βλάμη