26 Αυγ 2009

Σχέση μαθήτριας με την καθηγήτριά της

Στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλύφθηκε, πως μια έφηβη μαθήτρια διατηρούσε ερωτική σχέση με τη δασκάλα της στο μάθημα της μουσικής. Η 26χρονη εκπαιδευτικός Helen Goddard συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Παρόλα αυτά, η νεότερή κοπέλα, επιμένει ότι θα συνεχίσουν τη σχέση τες, μόλις η ίδια κλείσει τα 16 της χρόνια, αφού είναι τρελά ερωτευμένη με την δασκάλα της.

Η Goddard, γνωστή στο σχολείο θηλέων City του Λονδίνου και ως «jazz lady», παραδέχτηκε την σχέση της στο δικαστήριο και ότι ήρθε κοντά με τη μαθήτριά της στις αρχές του χρόνου. Όπως είπε η Goddard, αρχικά παρέδιδε στην 16χρονη κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία όμως στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ερωτικά ραντεβού. Το «ένοχο» μυστικό τους αποκάλυψε άγνωστη πηγή τον προηγούμενο μήνα.

Όταν οι αρμόδιες Αρχές επισκέφθηκαν το σπίτι της έφηβης για έρευνα, με έκπληξή τους ανακάλυψαν ότι η 16χρονη έμενε μαζί με την δασκάλα της. Ακολούθησε η σύλληψη της Goddard, αλλά και η κατάσχεση αρκετών ερωτικών παιχνιδιών, που βρέθηκαν στο σπίτι της στο Greenwich. Ακόμα δεν έχει οριστεί ποινή για την «άτακτη» δασκάλα, από το δικαστήριο Southwark Crown, αλλά το σίγουρο είναι ότι και να μην καταδικασθεί, δε θα μπορεί πια να διδάξει σε σχολείο. Η τελική απόφαση αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.8.09 στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr στην http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58202&cid=5 και το διορθώσαμε ό,τι θεωρήσαμε προσβλητικό ή και υπαινικτικό. Στην Ελλάδα πρόσφατα απολύθηκε με την παρουσία εισαγγελικής αρχής καθηγήτρια από γνωσστό κολλέγιο καθηγήτρια (κόρη γνωστού καθηγητή πανεπιστημίου), επειδή αποκαλύφθηκε η σχέση της με μαθήτρια του σχολείου. Όμως λόγω υποκρισίας, σκανδάλου και της διασημότητας της καθηγήτριας το ζήτημα δεν δημοσιοποιήθκε. Η φωτογραφία είναι παρμένη από την προαναφερόμενη ηλεκτρονική εφημερίδα. Ευαγγελία Βλάμη