19 Μαΐ 2009

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανησυχεί

Συμβούλιο της Ευρώπης, Στρασβούργο 17.5.09

Ανησυχία για την Πορεία Υπερηφάνειας στη Ρωσία

Ο προεδρεύων της Επιτροπής των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Samuel Zbogar, Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, εξέφρασε την ανησυχία του για την δράση των αρχών εναντίον των διοργανωτριών-ων της Πορείας Υπερηφάνειας στην Μόσχα.

Γυναίκες και άνδρες που ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες απολαμβάνουν το ίδιο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία συνάρθροισης-συνέλευσης-συγκέντρωσης όπως όλες οι γυναίκες και οι άνδρες εντός της δικαιοδοσίας των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ειρηνικές πορείες διαδηλώσσεις δεν μπορεί να διώκονται απλώς με την δικαιολογία-πρόφαση της ύπαρξης απόψεων-στάσεων εχθρότητας.


Η διαμαρτυρία μάς ήρθε από το .
Αυτά κάνουν όσες σέβονται και τιμούν την θέση τες καθώς επίσης την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων. Κόμματα, Πολιτεία, ΜΚΟ και ανεξάρτητες Αρχές στην Ελλάδα περί άλλων τιρβάζουν. Η αστυνομία έχει καθήκον να υπακούει τους νόμους και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων.
Επειδή η βία και οι ωμότητες που φοράνε τον μανδύα της προστασίας και της πρόληψης πιθανής αλώσεως των θρησκευτικών δογμάτων, κατάλυσης της οικογένειας, των θεσμών και του Έθνους βρίσκουν ευήκοα ώτα, τέτοια περιστατικά θα ενθαρύνουν την βία και σε χώρες που επιτρέπουν της Πορείες Υπερηφάνειας Pride. Ευαγγελία Βλάμη