20 Φεβ 2011

O λεσβοφοβικός Edward Leigh

Βουλευτής του κόμματος Tory ισχυρίζεται πως οι περισσότερες λεσβίες δεν θέλουν το δικαίωμα στο γάμο

Ένας συντηρητικός βουλευτής ισχυρίστηκε ότι μόνο ένας «μικρός αριθμός» των λεσβιών θέλουν πραγματικά το δικαίωμα στο γάμο.

O Edward Leigh, βουλευτής της Gainsborough, εξέτασε γιατί η νομική διατύπωση του γάμου θα πρέπει να "παραμορφωθεί" και πρότεινε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας θα οδηγήσει σε αναγνώριση της πολυγαμίας.
Έγραψε στην ιστοσελίδα του: «Οι Βρετανίδες είναι μια ανεκτικές άνθρωποι και είναι σωστό ότι οι λεσβίες να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τις.
"Αλλά αυτό δεν επεκτείνεται σε κατακρεούργηση της νομικής διατύπωσης του γάμου, έτσι ώστε, για χάρη ενός μικρού αριθμού των λεσβιών που προτιμούν το γάμο αντί της συμβίωσης, όλες οι άλλες στην κοινωνία να πρέπει να αλλάξουν τον ορισμό του γάμου των ιδίων για πάντα.
"Όταν θα έχουμε απομακρυνθεί από το παγκοσμίως κατανοητό πλαίσιο του γάμου, δεν θα υπάρχει κανένας λογικός λόγος που η νέα θεσμική εναλλακτική λύση πρέπει να περιορίζεται σε δύο άτομα. Γιατί να μην αφορά τρεις; Ή τριάντα τρεις;"

Ο κ. Leigh ισχυρίστηκε επίσης ότι οι περισσότερες λεσβίες δεν θέλουν το δικαίωμα να νυμφευφθούν.

Είπε: "Γιατί πρέπει να έχουν και τη νομική διατύπωση του γάμου; Δεν υπάρχει αμφιβολία, διότι είναι ένα σημαντικό σύμβολο για αυτές. Αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό σύμβολο για πολλές άλλες ανθρώπους. Πρέπει η θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρου του έθνους να ανατραπεί στα πλαίσια των απαιτήσεων της μειοψηφίας, ακόμη και της Lgbtiq κοινότητας;"

Ο κ. Leigh, έχει πάντα καταψήφισει τα δικαιώματα των λεσβιών, με βάση αυτόν τον ισχυρισμό του.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Pink News σε 800 αναγνώστριες διαπίστωσε ότι το 98% ήθελαν το δικαίωμα στο γάμο.

77% συμφώνησαν ότι ο γάμος και η Πολιτική Σχέση θα πρέπει να είναι ανοικτή σε όλες, ενώ 23% είπαν ότι ο γάμος πρέπει να είναι η μόνη μορφή αναγνώρισης για όλα τα ζευγάρια.

Μια δημοσκόπηση της Populus για την Times τον Ιούνιο 2009 διαπίστωσε ότι το 61% του κοινού πιστεύει ότι «τα λεσβιακά ζευγάρια θα πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα να νυμφευθούν, και όχι μόνο να έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης». Μόνο το 33% διαφώνησε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει θρησκευτικές Πολιτικές Ενώσεις - Σύμφωνα Συμβίωσης και θα αρχίσει διαβουλεύσεις σχετικά με την έγκριση να νυμφεύονται οι λεσβίες με θρησκευτικό γάμο.

Η υπουργίνα Ισότητας Lynne Featherstone επέμεινε ότι τα νομοσχέδια έχουν τη στήριξη του συνόλου της κυβέρνησης και ότι δεν υπήρξε αντίδραση από το κόμμα των Tory.

"Υποστηρίζομαι πλήρως από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης ώστε αυτά τα νομοσχέδια να προχωρήσουν”, είπε.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.2.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Geen Jessica στην http://www.pinknews.co.uk/2011/02/18/tory-mp-claims-most-gay-people-dont-want-the-right-to-marry/