4 Φεβ 2011

Η Ευρ. Επιτροπή θα εξετάσει τις διακρίσεις στο γάμο των λεσβιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εξετάσει τις διακρίσεις στο γάμο των λεσβιακών ζευγαριών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει τη λειτουργία των ληξειαρχείων της Πολωνίας για να δει αν κάνει διακρίσεις κατά των λεσβιών που θέλουν να νυμφευθούν στο εξωτερικό.

Η Εκστρατεία κατά της λεσβοφοβίας Lgbtiqphobia στη Πολωνία κατήγγειλε ότι οι αρχές δεν εκδίδουν πιστοποιητικά για τις λεσβίες που θέλουν να αποκτήσουν ένα ειδικό πιστοποιητικό που απαιτείται σε ορισμένες χώρες για τις αλλοδαπές να είναι σε θέση να νυμφευθούν.

Δεν υπάρχει υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης στο Αστικό Δίκαιο στην Πολωνία.

"Θα αναλύσουμε και να συζητήσουμε αν η νομοθεσία της Πολωνίας παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και αν έχει αρνητικές συνέπειες στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτισών εντός της ΕΕ, ανέφερε σε δήλωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία εξετάζει το θέμα.

Η Εκστρατεία κατά της Λεσβοφοβίας ισχυρίζεται ότι πολλές υποθέσεις περιήλθαν σε γνώση της από ληξιαρχεία που αρνήθηκαν την παροχή πιστοποιητικών, διότι ήταν για λεσβιακά ζευγάρια.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.2.11 και την μεταφράσαμε από την The News στην http://www.thenews.pl/international/artykul148598_ec-to-look-at-gay-marriage-discrimination-charge.html