1 Φεβ 2011

Ο Rowan Williams ζητά την μη διαμονοποίηση των λεσβιών

Υψηλόβαθμος κληρικός προειδοποιεί για την δαιμονοποίηση των λεσβιών

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ χθες το βράδυ προειδοποίησε για την «δαιμονοποίηση» των Lgbtiq, καθώς πάλευε για να αποφευχθεί να θεωρούνται απόβλητες
οι λεσβίες και γκέι επισκόπισες στην παγκόσμια Αγγλικανική Θρησκευτική κοινότητα.

Μιλώντας στο Δουβλίνο, ο Αρχιεπίσκοπος Rowan Williams σχολίασε "τη φρικτή δολοφονία" την περασμένη εβδομάδα του γκέι David Kato.

Ο κ. Williams δήλωσε πως η δολοφονία του κ. Kato αποτυπώνει το γεγονός πως "οι λέξεις έχουν συνέπειες".

"Δεν μπορείτε να δίνετε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα Lgbtiq προσώπων και να παροτρύνετε τον κόσμο να τις εξοστρακίσει ή, ακόμη χειρότερα να τις «κρεμάσει», όπως στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Rolling Stones της Ουγκάντα", είπε, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο γηροκομείο Emmaus στην περιοχή Swords, Co Dublin.

"Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να αναλάβετε την ευθύνη για τις συνέπειες. Η γλώσσα-λόγος που δαιμονοποιεί τις Lgbtiq έχει συνέπειες".

Ο αρχιεπίσκοπος της Ουγκάντα ήταν ένας εκ των επτά αρχιεπισκόπων, που απείχαν από την εβδομαδιαία συνάντηση κορυφής των ηγέτιδων της παγκόσμιας αγγλικανικής εκκλησίας που φιλοξενείται από τον αρχιεπίσκοπο της Ιρλανδίας Alan Harper.

Αυτή η ομάδα δεν ήθελε να καθίσει σε μια συνέντευξη με την επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας στην Αμερική, Katherine Jefferts Schori, η οποία κήρυξε την Υπηρεσία στη Θρησκευτική Κοινότητα στον καθεδρικό ναό του του Δουβλίνου χθες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.1.11 και την μεταφράσαμε από την Belfast Telegraph στην http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/republic-of-ireland/top-cleric-warns-against-demonising-gay-people-15068489.html

Στην φωτογραφία "Κρέμασμα μαγισσών στην Αγγλία το 1678"