8 Φεβ 2011

Υποστήριξη στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη

“Λεσβίες για την Ισότητα-Lesb.Equal”

Μη Κυβερνητική Οργάνωση
για τη διεκδίκηση και την προώθηση
των δικαιωμάτων των λεσβιών στην κοινωνία


Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2011


Δελτίο Τύπου


ΘΕΜΑ: Υποστήριξη στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη

Υποστηρίζουμε όσα δήλωσε ο κ. Μπουτάρης τόσο για το γάμο και την παιδοθεσία από λεσβιακά και γκέι ζευγάρια όσο και για την πρόθεσή του να συνεργαστεί “με άλλους Δήμους, με στόχο το οικογενειακό δίκαιο της χώρας, μέρος του οποίου είναι και ο πολιτικός γάμος, να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε”.

Ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση είμαστε πρόθυμες να συνεργαστούμε με τον κ. Μπουτάρη και κάθε δημόσια αρχή ή φορέα που προωθεί τα δικαιώματα της LGBTIQ κοινότητας, όπως έχουμε κάνει επανειλημμένα και στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη τη δημόσια δήλωσή του πως τον Ιανουάριο του 2011 θα ήταν έτοιμο το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των LGBTIQ ζευγαριών και να τον καλέσουμε να την κάνει πράξη, παράλληλα με τη ρύθμιση της παιδοθεσίας.


Για τη ΜΚΟ «Λεσβίες για την Ισότητα-Lesb.Equal.»
Ευαγγελία Βλάμη


Αναδημοσίευση του Δελτίου Τύπου από την zougla.gr εδώ και οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στις ειδήσεις της ΝΕΤ με την κα. Στάη στις 14.2.11

Από λάθος του περιοδικού που πήρε την συνέντευξη από τον κ. Μπουτάρη, όλα τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι γάμοι που έγιναν στην Τήλο είναι άκυροι. Η αλήθεια είναι πως είναι έγκυροι μέχρι το Ευρωπαϊκό Δκαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποαφασίσει.