15 Φεβ 2011

Όλα τα φιλιά είναι ισότιμα

Μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια τα Lgbtiq φιλιά επαναζητούν νομιμοποίηση. Τέτοιες δράσεις είχαν επαναληφθεί στα τέλη του 70 και τουλάχιστον ως τα μέσα του 80. Τότε βέβαια ήταν πολύ μεγάλο το "σκάνδαλο" έτσι τα ΜΜΕ απήχαν.

Χθές ημέρα ερωτευμένων που κάθε ετερό νοιώθει σχεδόν επιβεβλημένη την ευθύνη όχι μόνο να είναι ερωτευμένη αλλά και να εκφράσει δημόσια την αγάπη της, αν τύχει να είναι μόνη τότε πρέπει να "κρυφτεί" στο σπίτι της ή και να μελαγχολεί, διάφορες Lgbtiq ομάδες της Αθήνας θεώρησαν πως είναι καιρός να φανεί πως όλα τα φιλιά είναι ισότιμα.

Οι Λεσβίες για την Ισότητα ήταν στο συντριβάνι της Ερμού (Σύνταγμα) μαζί με Lgbtiq όλων των ηλικιών και γιόρτασαν αυτή την απαίτηση νομιμοποίησης. Βεβαίως το ελληνικό Σύνταγμα όπως έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας και η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος της Πολίτισας-η προστατεύει την λεσβιακή και ευρύτερα την ομοερωτική έκφραση αλλά πολλές ακόμη δεν τολμούν να φιληθούν δημοσίως, επειδή το ΕΣΡ, Μητροπολίτες και άνδρες πολιτικοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εξαφανιστεί κάθε απόπειρα ελευθερίας της έκφρασης. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτείνει αυτή την κατάσταση με το να μην φέρνει το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι πολιτικίνες ως στιγμής δεν έχουν πάρει θέση επειδή ουσιαστικά καμιά δεν ρώτησε την γνώμη τις, επειδή οι άνδρες πολιτικοί είναι για τα σοβαρά πράγματα της πολιτικής, καθώς επίσης μόνο το σεξ που κάνουν οι άνδρες αναγνωρίζεται ως σεξ.

Η δράση ήταν πολύ όμορφη και έδειξε πως υπάρχουν Lgbtiq που όχι μόνο φιλιούνται δημόσια αλλά και πως τέτοιες δράσεις ενδυναμώνουν την κοινότητά μας και εξημερώνουν την κοινωνία. Πολλές Lgbtiq φιλήθηκαν κάποιες καταγράφηκαν κάποιες όχι, κάποιες φιλήθηκαν γιατί ήταν ζευγάρια και κάποιες έτσι, για να δείξουν πως μπορούν να φιλιούνται χωρίς να δίνουν αναφορά, παρά μόνο να εκφράζουν τα αισθήματά τις.

Συγχαρητήρια σε όλες τις Lgbtiq που ήταν εκεί και συνέχισαν την διασκέδασή τις στο μπαρ με κέφι και χορό.

Όσες θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση πατήστε εδώ


Η φωτογραφία είναι από την χθεσινή εκδήλωση και την βρήκαμε στην http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=64797&catid=3