2 Φεβ 2011

Γερμανία, λέει ναι στην παιδοθεσία από λεσβιακά ζευγάρια

Γερμανία, η απαγόρευση στα λεσβιακά ζευγάρια να παιδοθετήσουν παραβιάζει το Σύνταγμα, αποφάσισε το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου στις 22 Δεκεμβρίου 2010, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση αποτελεί σαφώς άνιση μεταχείριση μεταξύ των γάμων και των συμφώνων συμβίωσης.

Προς το παρόν, δύο λεσβίες συντρόφισες, ακόμη και αν έχουν πολιτική ένωση-σύμφωνο συμβίωσης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παιδοθεσία μόνο ως πρόσωπα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Αμβούργου αυτό έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον των παιδιών, δεδομένου ότι εμποδίζει το κορίτσι ή το αγόρι να επωφεληθούν μιας πρόσθετης κηδεμονίας (από την συντρόφισα της θετής της γονέα), για παράδειγμα σχετικά με τα κληρονομικά δικαιώματα.

Η πρόταση τελικά θα εξεταστεί από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο έχει ήδη μια θετική απόφαση λεσβογονεϊκότητας ανάβοντας το πράσινο φως σε ένα λεσβιακό ζευγάρι να παιδοθετήσουν το βιολογικό παιδί της μίας από τις δύο συντρόφισες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.1.11 και την μεταφράσαμε από την West Info στην http://www.west-info.eu/gay-adoption-gets-green-light/