6 Φεβ 2011

Η Sarah Lindstrom και Desiree Shelton θα συμμετάσχουν ως ζευγάρι στη σχολική γιορτή

Δύο λεσβίες από τις Ην. Πολιτείες κέρδησαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη σχολική γιορτή μαζί - αφ΄ ότου η ΜΚΟ Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Λεσβιών - National Center for Lesbian Rights έκαναν αγωγή στη Διεύθυνση του σχολείου.

Οι 18χρονες Sarah Lindstrom και Desiree Shelton, εισήλθαν στο γυμνάσιο την ημέρα της γιορτής στο Champlin Park στη Μινεσότα με τις επευφημίες των εκατοντάδων συμμαθητριών.

Παραδοσιακά, μόνο ετερό ζευγάρια είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στη γιορτή των Ην. Πολιτειών. Αλλά, σε ομοσπονδιακό επίπεδο μεσολάβησαν συνομιλίες το περασμένο σαββατοκύριακο, με την διεύθυνση του σχολείου η οποία ενέδωσε.

Η διεύθυνση του σχολείου και το Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Λεσβίων συμφώνησαν ότι τα μέλη του σχολείου του σχολείου έχουν δικαίωμα να συνοδεύονται από κάποια που έχει σημασία-νόημα για αυτές, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία.

Η κίνηση έχει χαιρετηθεί ως μια αποφασιστική καμπή για το πολύ-κακόβουλο σχολικό σύστημα των Ην. Πολιτειών. Κατά τις τελευταίες χρονιές, βρέθηκε σε ιδιαίτερη αμηχανία όταν Constance McMillen κατέθεσε μια παρόμοια αγωγή – επειδή είχε σταλεί σε άλλη διεύθυνση σε ένα ψεύτικο χορό ως παραπλάνηση.

Η Lindstrom και η Shelton είχαν στο παρελθόν ασκήσει κριτική στο σχολείο για την «ουδετερότητα» του στην προσέγγιση της συζήτησης για την λεσβιοσύνη στην τάξη


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.2.11 στην Diva magazine uk στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7936