19 Φεβ 2011

BBC συζήτηση για το γάμο δύο λεσβιών μουσουλμανίδων

Το BBC 5 Live θα συζητήσει το γάμο δύο λεσβιών μουσουλμανίδων

Το BBC
5 Live Radio θα εξετάσει μια αυξανόμενη τάση, αυτή την Κυριακή 20.2.11 - λεσβιακών ζευγαριών μουσουλμανίδων που νυμφεύονται με μια τελετή που είναι γνωστή ως «nikah».

Το πρόγραμμα θα πάρει συνέντευξη από ένα ζευγάρι οι οποίες επέλεξαν αυτήν την τελετή, το συμβόλαιο γάμου τις και γιατί ήταν σημαντικό να επιλέξουν μια θρησκευτική τελετή, παρά μια Πολιτική Ένωση-Σχέση.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εκπομπής, θα μιλήσουν επίσης για την ανάγκη να κρατήσουν τη σχέση τις ιδιωτική και για την έλλειψη αποδοχής των λεσβιακών ζευγαριών στη μουσουλμανική κοινότητα.

Επίσης, μιλούν για μια «φιλελεύθερη ντουλάπα» στη μουσουλμανική κοινότητα, όπου οι άνθρωποι είναι ίσως περισσότερο πρόθυμες να αποδεχθούν το λεσβιακό τρόπο ζωής, αλλά ποτέ δεν θα τον παραδεχτούν δημοσίως. Συν ότι θα μιλήσουν για την εμπειρία τις για την ισλαμοφοβία στην ευρύτερη Lgbtiq κοινότητα.

Επιπλέον, η ομάδα του BBC θα μιλήσει με έναν Αμερικανό ιμάμη που πραγματοποίησε λεσβιακούς γάμους μουσουλμανίδων στην Αγγλία και θα ακούσετε επίσης πιο ορθόδοξες απόψεις γιατί τέτοιες τελετές είναι απαράδεκτες για την επικρατούσα μουσουλμανική κοινότητα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.2.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7999