19 Φεβ 2011

Αυστραλία, Αναγνώριση της κοινωνικής μητέρας

Λεσβία δεν μπορεί να μετακομίσει με την κόρη της γιατί δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην κόρη της η κοινωνική μητέρα

Σε μια λεσβία στην Αυστραλία έχει απαγορευθεί η μετεγκατάσταση με την κόρη της - επειδή θα εμπόδιζε την πρόσβαση του παιδιού της στην πρώην συντρόφισά της.

Σύμφωνα με την Sky news, η αποκλειστική γονική μέριμνα της 4χρονης ζητήθηκε από την 41χρονη μητέρα - οι οποίες δεν μπορούν να ονομαστούν - με βάση το ότι η πρώην συντρόφισά της δεν έχει αναφερθεί ως γονέας στο πιστοποιητικό γέννησης.

Αλλά στο Οικογενειακό Δικαστήριο ο δικαστής Paul Cronin αποφάσισε ότι οι δύο γυναίκες έχουντον ίδιο βαθμό ευθύνης για το παιδί”.

Ανέφερε επίσης ότι η μετακίνηση του παιδιού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση που είχε με τη δεύτερη τη μητέρα και την κόρη της, η οποία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως αδελφή από το μικρότερο παιδί.

Επικαλούμενη την εργασία και οικογενειακούς λόγους, η προγραμματισμένη μετάβαση προς τη Νέα Νότια Ουαλία δεν θα μπορέσει πλέον να πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη χρονιά, όταν η νεαρή κοπέλα θα είναι πέντεμισυ ετών, σύμφωνα με τη Sky news.

Σε αυτή την ηλικία, ο δικαστής Cronin αποφάσισε, πως το νεαρό κορίτσι θα είναι σε θέση να κατανοήσει το χωρισμό των γονιών της και θα είναι ικανή να διατηρεί μια σχέση με τη κοινωνική (μη βιολογική) μητέρα της.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.2.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7999