14 Φεβ 2013

Η Ουκρανία θα υπερασπιστεί τα Lbtiq δικαιώματα

Η Ουκρανία υπόσχεται να καταπολεμήσει τις διακρίσεις κατά των Lbtiq 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Leonid Kozhara υποσχέθηκε ότι η χώρα σύντομα θα απαγορεύσει όλες τις διακρίσεις κατά των Lbtiq σε μια συνέντευξη σε πολωνική εφημερίδα. 

Ο κ. Kozhara είπε στην Gazeta Wyborcza ότι το νομοσχέδιο θα περάσει σύντομα, προκειμένου να επιταχυνθεί η είσοδος της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο ίδιος σχολίασε: "Το θέμα των Lbtiq δημιουργεί έντονη διαμάχη τώρα στην Ουκρανία, αλλά η κυβέρνησή μας έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου και σύντομα θα το υποβάλει στο κοινοβούλιο. 

"Χωρίς ένα νόμο που να απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των Lbtiq, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για την κατάργηση των θεωρήσεων(Βίζας).
Νομίζω ότι η βούληση για την περαιτέρω ενσωμάτωσή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνά την αντίσταση, και ο νόμος θα περάσει". 

Η Ουκρανία κυβερνιέται σήμερα από το Κόμμα των Πολιτικών Περιφερειών, κόμμα που είναι έντονα φιλο-Ρωσικό. 

Η Ρωσία περνά σήμερα νόμους που περιορίζουν τις ελευθερίες των LBTIQ πολιτισών, κάτι που το ουκρανικό Κοινοβούλιο εξέτασε επίσης. 

Σε μια δημοσκόπηση του 2007 το 5,7% της κοινωνίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι "ο Lbtiq τρόπος ζωής" είναι αποδεκτός και το 4,7% δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο γάμος των Lbtiq στη χώρα είναι προτεραιότητα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.2.13 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2013/02/13/ukraine-promises-to-ban-anti-gay-discrimination/

Η φωτογραφία είναι από την πορεία Athens Pride 2012.