5 Φεβ 2013

Στη Γαλλία περίπου 3,6 εκατομμύρια είναι Lbtiq

Η Γαλλία έχει 66 εκατομμύρια πολίτισες περίπου 3,6 εκατομμύρια είναι Lbtiq που θεωρούνται πολίτισες δεύτερης κατηγορίας.

47 χώρες έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της οποίας θεματοφύλακας είναι το Δικαστήριο του Στρασβούργου, 22 χώρες έχουν οικειοθελώς αποφασίσει να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση για το γάμο. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές και δημιούργησε μια τέτοια λύση μόνο για τα ετερό ζευγάρια, επεσήμανε στο Δικαστήριο η Γαλλίδα δικηγορίνα Caroline Mécary που ανέλαβε την υπόθεση συμφώνου συμβίωσης Βαλλιανάτος και λοιπές-οι κατά Ελλάδας.  

Η Caroline Mécary είναι μια δικηγορίνα που ειδικεύεται σε συγκεκριμένα θέματα τις Lbtiq γονικότητας, και Περιφερειακή Σύμβουλος EELV στην Ile-de-France. 

Έχει δημοσιεύσει το Αγάπη και Νόμος (εκδόσεις Alma). 

Ο Daniel Borrillo είναι δικηγόρος, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Ouest-Nanterre/La Défense. 

"Γάμος για όλες: Η απογοητευμένη Γαλλίδα" της Caroline Mécary και του Daniel Borrillo 

Θέλουμε να φύγουμε από τη Γαλλία. Όχι για φορολογικούς λόγους αλλά και για λόγους έλλειψης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επειδή η Γαλλία έχει βιώσει μια επανάσταση, στη μοναρχία και ανακήρυξε τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Πολίτισας ενώ καταπατά τη Δημοκρατία σχετικά με τα βασικά δικαιώματα τα οποία περιλαμβάνουν τις θεμιτές διεκδικήσεις των λεσβιών. 

Είμαστε αβέβαιες για την επιλογή, μπορούμε για παράδειγμα εξοριστούμε στον Καναδά, στην Αργεντινή, στην Ισπανία, στην Ολλανδία, κλπ.. Πολλές χώρες έχουν θέσει σε ισχύ το γάμο, την παιδοθεσία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Έχουμε την επιθυμία να εεξοριστούμε σε μία από τις χώρες που μας σέβεται, σέβεται τα παιδιά μας, που σέβεται κάθε πολίτισα μέσα στην ποικοιλομορφία της. 

Νιώθουμε σαν σε εξορία σε μια χώρα όπου ακούμε μέρα με την μέρα, εδώ και μήνες, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, όλες αυτές τις λεσβοφοβικές δηλώσεις που αντανακλούν μια βαθιά άγνοια, όλες αυτές τις προκαταλήψεις που ανήκουν σε μια άλλη εποχή εν τούτοις βρέθηκαν στα στόματα ιεραρχών όλων των πεποιθήσεων και των εκκλησιών μαζί, όλες αυτές οι ομιλίες από εκπροσώπους των κομμάτων UMP, FN και UDI που εκμεταλλεύονται πολιτικά την διοργανωμένη δημόσια συζήτηση αντιπαράθεσης. 

Για να μην αναφέρουμε αυτή την ψευδο-ψυχανάλυση η οποία, αν εξασκείται σοβαρή κλινική ψυχανάλυση, είναι σιωπηλή, αντί απλώς να πετά τρεις ανοησίες ανά λεπτό. Όταν σκουπιδο-φιλόσοφοι κυνηγούν εφήμερη δόξα στα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν ξέρουμε γιατί σκέφτονται πως ενισχύουν την δόξα την πιο σκοτεινή, καθώς οι ίδιοι καταδικάζονται, εκ των πραγμάτων, στη λήθη.

Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που δεν έχει ένα τοίχο προστασίας στην επαναστατική ιστορία για την καλύτερη καταπάτηση της αρχής της ισότητας μεταξύ των πολιτισών διατηρώντας την ιεραρχία στις σεξουαλικότητες, όπως έχει διατηρήσει από καιρό μια ιεραρχία μεταξύ γυναικών και ανδρών. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που να θυμίσει στις εκκλησίες ότι θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τις (στην ιδιωτική σφαίρα των θρησκευτικών πεποιθήσεων) και να μην επιδιώκουν να επιβάλουν, όπως κάνουν ως τώρα, την κοσμοθεωρία τις που βασίζεται σε μύθους, σεβαστούς ίσως, αλλά πολύ μακριά από την λογική. 

Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που δεν ξεχνά ότι ο πολιτικός γάμος είναι ένας νομικός θεσμός που έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και θα συνεχίσει να εξελίσεται, όπως κάθε ανθρώπινος θεσμός, έτσι ώστε να μπορεί να είναι ανοικτός σε λεσβιακά ζευγάρια, στην παιδοθεσία ή στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα της οποίας οι πολίτισες γνωρίζουν ότι οι κανόνες της γονικής σχέσης – δεσμών οικειότητας- σχέσης απογόνων είναι κοινωνικές κατασκευές που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τη φύση όπως μας υπενθυμίζει η ανθρωπολογία. 

Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που έχει χειροπιαστό και πραγματικό ενδιαφέρον για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που μεγαλώνουν από ένα ζευγάρι γυναικών και αποτελεί προτεραιότητα, παρέχοντάς στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα να έχουν δύο νομικές γονείς - του ίδιου φύλου - που εξασφαλίζουν στα παιδιά ασφάλεια και νομική προστασία όπως και αξίζει σε κάθε παιδί. 

Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που γνωρίζει ότι δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όλες τις πολίτισες της, δεν αφαιρεί τίποτε από τις πολίτισες που ήδη τα έχουν και να μετρηθεί ο βαθμός του πολιτισμού της εν λόγω κοινωνίας βάσει του πως αντιμετωπίζει τις μειονότητες. 

Αντί εξορία, θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα, την Γαλλία και όχι σε κάποια άλλη. 

Caroline Mécary και Daniel Borrillo 

Οι συγγραφείς αυτού του κειμένου σας προσκαλούν να υπογράψετε το παραπάνω κείμενο. 

Πληκτρολογήστε το όνομά σας στο σχόλιο (μέλη της κοινότητας Yagg που επιθυμούν να υπογράψουν την χωρίς να εμφανίζεται το όνομά τους που συνδέεται με ψευδόνυμο τις-τους καλούνται να αποσυνδέσουν το ψευδώνυμό πριν από το σχολιασμό και να μην δώσουν την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν). 


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.1.13 και την μεταφράσαμε από την yagg.com στην http://yagg.com/2013/01/22/mariage-pour-tous-la-deception-francaise-par-caroline-mecary-et-daniel-borrillo/