7 Φεβ 2013

“Ιατροδικαστική: από τη θεωρία στην πράξη”, του καθηγητή Δ. Ψαρούλη

Καταγγελία ομοερωτοφοβίας και συλλογή υπογραφών από την ομάδα Good As You(th). 

Στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ διδάσκεται το βιβλίο “Ιατροδικαστική: από τη θεωρία στην πράξη”, του καθηγητή Δ. Ψαρούλη. 

Το σύγγραμμα περιλαμβάνει αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές ιδεοληψίες που στρέφονται κατά των λεσβιών γκέι αμφισεξουαλικών και τρανς. 

Χαρακτηρίζει την λεσβιακότητα, ομοφυλοφιλία, αμφισεξουαλικότητα και την τρανς σεξουαλικότητα ως “διαστροφή” που συναντάται μόνον στο ανθρώπινο είδος και την ταυτίζει με την παιδεραστία. 

Αναφέρει πως «οι ομοφυλόφιλοι είχαν κακές σχέσεις με τον πατέρα τους ή δεν τον έβλεπαν συχνά, ενώ οι μητέρες τους ήταν υπερπροστατευτικές» και πως «το οικογενειακό περιβάλλον των λεσβιών έδειξε ότι οι μητέρες τις ήταν αδιάφορες» που συντείνουν στον στιγματισμό της λεσβιακότητας, ομοφυλοφιλίας ως αρρώστιας

Το μόνο πρόβλημα που έχουν οι Lgbtiq είναι οι διακρίσεις εις βάρος τις-τους και η ψυχολογική ή φυσική βία που δέχονται που με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το εν λόγω σύγγραμμα διαδίδει. 

Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω συγγράμματος με την αφαίρεση κάθε αναφοράς στην λεσβιακότητα, ομοφυλοφιλία αμφισεξουαλικότητα και τρανς σεξουαλικότητα ως διαστροφή είτε την οριστική αντικατάστασή του.

Όσες θέλετε μπορείτε να υπογράψετε εδώ.