14 Φεβ 2013

Η Ταϊλάνδη συζητά το σύμφωνο συμβίωσης

Ταϊλάνδη: Οι δημόσιες ακροάσεις για το σύμφωνο συμβίωσης αρχίζουν 

Μια σειρά από δημόσιες ακροάσεις που διεξήχθησαν σε μια κοινή ομάδα του Τμήματος Προστασίας των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - άρχισε στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα. 

Περισσότερα από 200 πρόσωπα παρακολούθησαν το Chandrakasem Rajabhat Πανεπιστήμιο στην Μπανγκόκ για να δείξουν την υποστήριξή τις-τους για ένα νομοσχέδιο που προτείνει την παροχή το σύμφωνο συμβίωσης για Lbtiq ζευγάρια, δίνοντάς τους όμοια οφέλη με αυτά των ετερό παντρεμένων  ζευγαριών. 

Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του Pol Gen Viroon Phuensaen του κόμματος Pheu Thai της Ταϊλάνδης. Αυτός φέρεται να ξεκίνησε τη σύνταξη του νομοσχεδίου αφ' ότου δύο από τους ψηφοφόρους του συναντήθηκαν μαζί του δηλώνοντάς την έλλειψη των δικαιωμάτων τους ως Lgbtiq ζευγάρι. 

Οι υποστηρίκτριες του νομοσχεδίου έχουν δεσμευτεί να συλλέξουν 10.000 υπογραφές - ή την υποστήριξη των 20 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων - σε περίπτωση που το υπουργικό συμβούλιο απορρίψει το νομοσχέδιο. 

Μια από τις συμμετέχουσες στην ακροαματική διαδικασία, είπε ότι ως χώρα που ευνοεί την παράδοση, θα είναι δύσκολο να ψηφιστεί ο νόμος στην Ταϊλάνδη. 

Άλλη συμμετέχουσα είπε: «Στη σημερινή κατάσταση, αν η συντρόφισά μου πεθάνει, δεν έχω το δικαίωμα να ανακτήσω το σώμα της από το νοσοκομείο. Και τι γίνεται με τα περιουσιακά στοιχεία και τις ιδιοκτησίες μας που μαζί είχαμε αγοράσει;" 

Περαιτέρω ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα και στις αρχές Μαρτίου. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.2.13 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2013/02/13/thailand-public-hearings-on-civil-unions-begin/

Η φωτογραφία είναι από την συναυλία Athens Pride 2012 στην πλατεία Κλαυθμώνος