13 Οκτ 2009

Οδηγίες κατά του λεσβοφοβικού εκφοβισμού-bullying

Τα Ιρλανδικά σχολεία προμηθεύτηκαν ένα βιβλίο με οδηγίες, που θα βοηθήσει τις δασκάλες-ους να μάθουν περισσότερα για το θέμα του λεσβοφοβικού εκφοβισμού- Lgbt bullying.

Το βιβλίο, με τον τίτλο οι λεσβίες, γκέι και αμφισεξουαλικές-οι σπουδάστριες-ες στο γυμνάσιο - καθοδήγηση για τις προιστάμενες-ους, καθηγήτριες και διευθύντριες, θα προσφέρει συμβουλές για την ανάπτυξη πολιτικών στα σχολεία, ώστε να περιλαμβάνει τις ΛεΠΑΤ σπουδάστριες-ες και πώς να υποστηρίξουν τις σπουδάστριες-ες όταν εκ-δηλώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες δημόσια-ανοικτά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές στο βιβλίο οδηγιών οι ΛεΠΑ σπουδάστριες-ες είναι πιο πιθανόν να αντιληφθούν το σεξουαλικό προσανατολισμό τες στην ηλικία των 12. Είναι πιο τρωτές-οι στην αυτο-καταστροφή στην ηλικία των 16 και ο μέσος όρος ηλικίας να εκ-δηλώσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες είναι τα 17.

Οι οδηγίες προωθήθηκαν από τον Υπουργό Δια Βίου Μάθησης, Seán Haughey TD.

Ο οποίος είπε: «Είμαι ευχαριστημένος για την προώθηση αυτού του σημαντικού βιβλίου οδηγιών που αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα πολλής σκληρής δουλειάς από όλες τις ενδιαφερόμενες-ους και συμμετείχαν όλες οι συνεργάτιδες-ες της εκπαίδευσης. Θα είναι πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια στους προισταμένες-ους και στις διευθύντριες-ες σχολείων».

Μέρος των οδηγιών έγινε από το τμήμα και την ομάδα «Δίκτυο Ισότητας Λεσβιών και Γκέι».

Η Sandra Gowran, διευθύντρια της πολιτικής της εκπαίδευσης στην ομάδα «Δίκτυο Ισότητας Λεσβιών και Γκέι», είπε ότι «αυτές οι οδηγίες είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τα σχολεία. Θα ωφελήσει όλα τα γυμνάσια, ειδικά εκείνες που είναι λεσβίες, αμφίσεξουαλικές-οι ή γκέι, δημιουργώντας στα σχολεία περιβάλλοντα που θα δέχονται την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.10.09 και το μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2009/10/12/irish-schools-given-guide-to-lesbian-gay-and-bisexual-students/