24 Οκτ 2009

Νόμος για τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ

Η Σύγκλητος των ΗΠΑ ψήφισε νόμο για τα εγκήματα μίσους.

H Αμερικανική Σύγκλητος ψήφισε ένα νομοσχέδιο για να δώσει περισσότερη ομοσπονδιακή προστασία ενάντια στα εγκλήματα μίσους στις ΛεΠΑΤ.

Ο νόμος πέρασε με 68 ψήφους υπέρ και 29 κατά και θα επεκτείνει τους ομοσπονδιακούς νόμους εγκλημάτων μίσους για να περιλάβει τα εγκλήματα όπου τα θύματα ήταν στόχος με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου, του φύλου, και της αναπηρίας.

Ο νόμος συνδέθηκε οικονομικά με το Τμήμα Υπουργείου Αμύνης , όπου από το λογαριασμό αυτό θα πληρωθούν και τα νέα F-22 πολεμικά αεροπλάνα.

Ο νόμος θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο Barack Obama.

Ο Shin Inouye εκπρόσωπος τύπου, του Λευκού Οίκου είπε: «Όπως ο Πρόεδρος είχε πει τον Απρίλιο, ο νόμος εγκλημάτων μίσους Θέτει το σημαντικό ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων για να προστατεύσει όλες τις πολίτισες-ες μας από βίαιες πράξεις μισαλλοδοξίας, επίσης προστατεύει την ελευθερία λόγου- έκφρασης. Ανυπομονεί να υπογράψει το νόμο».

Οι ΛεΠΑΤ ομάδες έχουν παλεψει για χρόνια ώστε να περάσει ο νόμος.

Ο Joe Solmonese, πρόεδρος της Εκστρατείας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, είπε: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον τον Πρόεδρο Obama να υπογράψει το νόμο, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της νομοθεσίας πολιτικών δικαιωμάτων για τις ΛεΠΑΤ.

«Πάρα πολλές-οι από τη κοινότητά μας έχουν λεηλατηθεί-καταστραφεί από τη βία μίσους. Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε τα σημαντικά βήματα, ώστε να εξαλείψουμε- σβήσουμε το μίσος στη χώρα μας».


Το άρθρο το βρήκαμε στις23.10.09 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/23/us-senate-passes-matthew-shepard-hate-crimes-bill/