13 Οκτ 2009

Η Αμερική κατά 39% υποστηρίζει τον ΛεΠΑΤ γάμο

Η Αμερική προτιμά το Σύμφωνο Συμβίωσης από το ΛεΠΑΤ γάμο.

Η υποστήριξη για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια αυξάνεται στην Αμερική - αλλά ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι ακόμα ένα ζήτημα που προκαλεί έριδες.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το ερευνητικό κέντρο Pew, το 57% από 4.000 πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα, σκέφτονται ότι τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια πρέπει να είναι σε θέση οι σχέσεις τες-τους να αναγνωριστούν νόμιμα μέσω του Συμφώνου Συμβίωσης. Το 2003, μια έρευνα από το ίδιο κέντρο διαπίστωσε ότι το 45% ήταν υπέρ.

Το 39% είπαν ότι υποστηρίζουν το ΛεΠΑΤ γάμο.

Από εκείνες-ους που ήταν υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου, 45% είπαν ότι οι ακτιβίστριες-ες που προωθούν την εκστρατεία πρέπει να ωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο σκληρά ώστε να κερδίσουν το δικαίωμα. Ενώ, 42% είπαν ότι η πάρα πολύ σκληρή ώθηση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σπασμωδική κίνηση ενάντια στις ΛεΠΑΤ.

Η έρευνα που ρώτησε επίσης για τηιν οπτική τες απέναντι στον λεσβιασμό, ομοφυλοφυλία. Διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισές-οι (49%) από τις ερωτόμενες-ους θεώρησαν ότι ο λεσβιασμός, ομοφυλοφυλία είναι ηθικό λάθος. Μόνο 9% είπαν ότι ήταν ηθικά αποδεκτό, ενώ 35% είπαν ότι δεν είναι ένα ζήτημα ηθικής.

Οι μαύρες-οι στην πλειονότητα τες σκέφτονταν ότι ο λεσβιασμός, ομοφυλοφυλία είναι ηθικό λάθος (64%), έναντι των λευκών (48%) και των Ισπανίδων-ων (43%).

Μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων, 76% των λευκών ευαγγελικών Προτεσταντισών-ων και 65% των μαύρων Προτσταντών θεώρησαν ότι ο λεσβιασμός, ομοφυλοφυλία είναι ηθικό λάθος η πλειονότητα των Προτεσταντισών-ων (40%), οι Καθολικές-οί (39%) και (29%) δεν υποστήριξαν αυτήν την άποψη.

Οι απόψεις διέφεραν επίσης εμφανώς από το επίπεδο συμμετοχής στη λατρεία. Συνολικά, τα 2/3 εκείνων που παρευρίσκονται στο εκκλησίασμα-λειτουργία τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είπαν ότι η λεσβιακή, ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι λάθος ηθικά, έναντι 43% εκείνων που παρευρίσκονται στο εκκλησίασμα-λειτουργίες μια φορά το μήνα ή μια φορά το χρόνο και 31% εκείνων που σπάνια ή ποτέ δεν παρευρίσκονται στο εκκλησίασμα-λειτουργία.

Όπως με πολλές τέτοιες έρευνες, η μέγιστη υποστήριξη για το ΛεΠΑΤ γάμο και το Σύμφωνο Συμβίωσης βρέθηκε μεταξύ των γυναικών, των νέων και εκείνων χωρίς θρησκευτικούς δεσμούς.

64% εκείνων που ρωτήθηκαν είπαν ότι οι λεσβίες, γκέι αντιμετωπίζουν «πολλές διακρίσεις».

58% συμφώνησαν ότι μουσουλμάνες-οι αντιμετωπίζουν το ίδιο επίπεδο διάκρισης και 52% είπαν το ίδιο πράγμα για τις Ισπανίδες-ους.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.10.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/12/americans-favour-civil-partnerships-but-dont-want-gay-marriage/