2 Οκτ 2009

Σύμφωνο Συμβίωσης για ΛεΠΑΤ στην Νεβάδα

Νόμιμα τα Σύμφωνα Συμβίωσης στη Νεβάδα από την 1.10.09

Εκατοντάδες ΛεΠΑΤ ζευγάρια στην πολιτεία Νεβάδα της Αμερικής θα είναι και επίσημα συντρόφισες-οι.

Ο νόμος που επιτρέπει τα Σύμφωνα Συμβίωσης πέρασε τον Ιούνιο αλλά από την 1.10.09 τίθεται σε ισχύ.

Σχεδόν 700 ΛεΠΑΤ ζευγάρια καταχώρησαν τις σχέσεις τους πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου. Ήταν τα τελευταία ημερομηνία που τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια μπορούσαν να τις καταχωρήσουν προκειμένου να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά τες-τους την πρώτη μέρα που θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

Ο νόμος εμποδίστηκε από τον κυβερνήτη Jim Gibbons αλλά η απόφασή του αγνοήθηκε από την Συνέλευση και τη Σύγκλητο-Βουλή της Νεβάδα.

Ο νόμος δίνει στα ΛεΠΑΤ και ετερό ζευγάρια τις ίδιες ευθύνες με τα παντρεμένα ζευγάρια σε ζητήματα όπως, η ιδιοκτησία και τα χρέη, και θα τα προστατεύει επίσης από διακρίσεις.

Καμία τελετή επισημοποίησης δεν θα απαιτείται για τις συντρόφισες-ους που συζούν-(domestic partners), οι οποίες-οι θα είναι σε θέση να επιλέξουν
είτε να έχουν το Σύμφωνο Συμβίωσης είτε όχι.

Ο νόμος σημαίνει ότι τα ζευγάρια, ΛεΠΑΤ ή ετερό, θα είναι σε θέση να υπογράψουν μια ληξιαρχική πράξη στο γραφείο της γραμματείας του κράτους και να καταβάλλουν έπειτα μια αμοιβή για το συμβόλαιο του Συμφώνου Συμβίωσης που προσφέρει μερικά από τα δικαιώματα και τις ευθύνες που έχουν τα παντρεμένα ζευγάρια.

Εντούτοις, η εργοδοσία δεν υποχρεούται να καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη και άλλα οφέλη-επιδόματα στα ζευγάρια που συζούν.

Το 2002, η Νεβάδα ψήφισε μια Συνταγματική τροπολογία που διευκρινίζει ότι ο γάμος μπορεί να τελεσθεί μόνο μεταξύ μιας γυναίκας κι ενός άνδρα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.9.09 και το μεταφράσαμε, στην pinknews γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/09/30/civil-partnerships-legal-in-nevada-from-tomorrow/