20 Οκτ 2009

Οι ΛεΠΑΤ αυτο-βλάπτονται

Έρευνα που έγινε στην Νέα Ζηλανδία έδιξε πως οι μισές ΛεΠΑΤ μαθήτριες έχουν αυτο-βλαπτεί.

Μια μελέτη των ΛεΠΑΤ εφήβων στη Νέα Ζηλανδία έδιξε ότι οι μισές από αυτές-ους έχουν βλαφθεί σκόπιμα την προηγούμενη χρονιά.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Auckland, επίσης διαπίστωσε ότι περίπου ένα τρίτο των συμμετεχουσών-ων είχε σκεφτεί σοβαρά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευθεί στις 20.10.09, αλλά σύμφωνα με μια ΛεΠΑΤ ομάδα, θα δείξει ότι οι ΛεΠΑΤ έφηβες-οι έχουν τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης οινοπνεύματος και ναρκωτικών, STIs και τη διανοητική κακή υγεία από τα αντίστοιχα ετεροφυλόφιλων έφηβων.

Όμως, υπήρξαν καλές ειδήσεις για καλύτερες φιλίες και μείωση στα ποσοστά καπνίσματος από μια παρόμοια έρευνα από το 2000.

Ο Nathan Brown, από τη νεολαία του ιδρύματος aids NZ, είπε: «Οι βελτιώσεις είναι θαυμάσιες, όμως είναι ιδιαίτερα σαφές ότι τα ποσοστά εκβοβισμού-bullying και απομόνωσης πως οι έφηβες-οι που έλκονται ερωτικά από το ίδιο φύλο έχουν πραγματικές και σοβαρές συνέπειες για αυτές τις νέες-ους.

«Αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που έχουν επιπτώσεις σε όσες νέες-ους έλκονται ερωτικά από το ίδιο φύλο, τα σχολεία θα βελτιώσουν τις εκβάσεις εκμάθησης για όλες τις σπουδάστριες-ες με το να διδάξουν πώς να πετύχουν σε μια διαφορετική κοινωνία».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.10.09 και το μεταφράσαμε, στην Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/19/new-zealand-study-finds-half-of-gay-and-bi-students-has-self-harmed/