7 Οκτ 2009

Οι νεαρές "Skins", απελευθερώνουν τις λεσβίες

Οι νεαρές ηθοποιοί της σειράς "Skins": "Βοηθάμε τις λεσβίες να εκ-δηλώσουν δημόσια τον λεσβιασμό τες"

Δύο νέα αστέρια από την εφηβική τηλεοπτική σειρά "Skins" είπαν, ότι η επί της οθόνης λεσβιακή σχέση τες, έχει βοηθήσει τις έφηβες-νεαρές λεσβίες να βρούν το θάρρος να δηλώσουν τον λεσβιασμό τες ανοιχτά.

Σε μια συνέντευξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα E4, Η Lily Loveless (Naomi) και η Kathryn Prescott (Emily) είπαν ότι το «Skins» είναι μια από τις λίγες σειρές-Show με κυριάρχο θέμα τις έφηβες-νέες λεσβίες.

Η 18 χρονη Prescott, είπε: «Υπάρχουν κυρίως έφηβες-νέες που είναι butch και δηλώνουν ανοικτά τον λεσβιασμό τες, αυτό πραγματικά επικρατεί. Αλλά δεν είναι έτσι για τις femme».
«Υπάρχουν μερικές σειρές-show [με λεσβίες] και τις χρωματίζουν σαν να γράφτηκαν από άνδρα, όπως τις νεανικές σειρές φαντασίας με λεσβίες αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι»

Η 19χρονη Loveless, είπε: «Οι λεσβίες μού λένε πως η σειρά ήταν πολύ ρεαλιστική. Οι λεσβίες έρχονται στα club και μου λένε «Με έκανες να δηλώσω ανοικτά το λεσβιασμό μου».
«Είναι πραγματικά ωραίο. Είναι παράξενο επειδή ζείς σε μια φυσαλίδα όταν γυρίζεις μια ταινία και ξεχνάς ότι θα «βγεί» στην τηλεόραση».

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, οι «Skins» ορίστηκαν για βράβευση από την GLAAD(Συμμαχία Λεσβιών και Γκέι Ενάντια στη Δυσφήμηση) για τη σημαντική κωμική σειρά.

Οι κρίτριες-ες επαίνεσαν τη δίκαιη-έντιμη, ακριβή-ορθή και τη αντιπροσωπευτική συμπερίληψη των ΛεΠΑΤ ζητημάτων
στη σειρά αλλά ξέχασαν να συμπεριλάβουν την σειρά "Desperate Housewives"

Όσες θέλουν να παρακολουθήσουν το βίντεο με τις δηλώσεις των "Skins":
http://www.e4.com/video/XPQxxmxbyU7z9egiYH9ien/play.e4


Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.9.09 και το μεταφράσαμε, στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-12225.html
Η φωτογραφία είναι από την σειρά "Skins". Ευαγγελία Βλάμη