21 Σεπ 2009

"Αγαπήστε, την λεσβία μέσα σας"

Η ομάδα Stonewall ξεκινά την εκστρατεία υγείας "Αγαπήστε, την λεσβία μέσα σας"

Μια νέα εκστρατεία αφισών από τη ομάδα Stonewall ξεκινά για τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές ώστε είναι προσεκτικότερες και απαιτητικότερες με την υγεία τες, με το σύνθημα: "Αγαπήστε την λεσβία μέσα σας".

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα πέρυσι, βρέθηκαν "ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα" αυτοκαταστροφής, κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι
λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές αποκλείονται από τις εξετάσεις ρουτίνας για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (τεστ ΠΑΠ).

Επίσης αποκάλυψε ότι το 50% που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν πρόσφατα τουλάχιστον μια αρνητική εμπειρία επισκεπτόμενες την γιατρίνα-ο παθολόγο της περιοχής τες- και πολές αισθάνθηκαν εχθρότητα ή αδιαφορία εκ μέρους των γιατρίνων-ων ώστε να συζητήσουν για το σεξουαλικό προσανατολισμό ή για τις ανάγκες της υγείας τες.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η ομάδα λέει ότι προσπαθεί να κάνει την υγεία των λεσβιών ένα πιο ορατό ζήτημα και οι αφίσες θα αναρτηθούν σε κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, ιατρεία, νοσοκομεία.
Περιλαμβάνουν το σύνθημα "Αγαπήστε την λεσβία μέσα σας" και απαριθμούν μερικά από τα σημαντικά στατιστικά δεδομένα της έρευνας, όπως εκείνα που αναφέρονται στην γονεϊκότητα, στις εξετάσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τέστ ΠΑΠ), την πνευματική υγεία και την κατάχρηση ουσιών.

Η Ruth Hunt, επικεφαλής της ομάδας Stonewall για την πολιτική και την έρευνας, είπε: "Αναγνωρίζουμε ότι, παρά το εκτενές πρόγραμμά μας στο θέμα της εργασιακής πρόνοιας, οι λεσβίες αντιμετωπίζουν μοναδικές αντιξοότητες και βιώνουν εχθρότητα σε ζητήματα που οι γκέι δεν αντιμετωπίζουν - ειδικά σε ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η εκστρατεία αφισών συνεχίζει την υποχρέωση της ομάδας να ενεργήσει με βάση στην έρευνά μας ώστε να βελτιώσει τις ζωές των λεσβιών και αμφισεξουαλικών στο σπίτι, στο σχολείο και στη δουλειά".


Το άρθρο το βρήκαμε στος 15.9.09 στην Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-14080.html