10 Οκτ 2009

ΛεΠΑΤ γάμος στην Ουάσιγκτον

Ο νόμος για τον ΛεΠΑΤ γάμο φαίνεται πιθανός στην Ουάσιγκτον.

Ένας επίτροπος της Ουάσιγκτον DC έχει εισαγάγει έναν νόμο που θα νομιμοποιεί των ΛεΠΑΤ γάμο στην περιοχή.

Εισήχθει αυτήν την εβδομάδα από τον David Catania, ο νόμος θεωρείται ότι θα περάσει, εννέα από τα 13 μέλη της επιτροπής τίθενται ως υπερσπίστριες-ες και ο δήμαρχος Adrian Fenty έχει κάνει σαφές ότι θα υπογράψει τον νόμο.

Θα τεθεί σε μια δεύτερη και τελική ψηφοφορία του συμβουλίου το Δεκέμβριο για μια δεύτερη και τελική ψηφοφορία του συμβουλίου το Δεκέμβριο και έπειτα θα πάει στον δήμαρχο Adrian Fenty για έγκριση.

Πρέπει στην συνέχεια να εγκριθεί από το συνέδριο για μια ψηφοφορία και μια αναθεώρηση 30 ημερών. Οι παρατηρήτριες-ες έχουν πει ότι είναι πιθανό, το συνέδριο στο οποίο υπερτερεί το Δημοκρατικό κόμμα , θα το εγκρίνει.

Ο Catania είναι ένα από τα δύο μέλη του συμβουλίου που είναι ανοιχτά γκέι.

Όταν εισήγαγε το νόμο, είπε: «Αυτή η νομοθεσία προετοιμάζει το έδαφος για την ίση πρόσβαση στον πολιτικο γάμο στη Περιοχή της Κολούμπια με τον καθορισμό του γάμου ως νόμιμα αναγνωρισμένη ένωση δύο ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου.

«Το ζήτημα της ισότητας γάμου φέρνει στην επιφάνεια πολύ ισχυρά συναισθήματα και συγκινήσεις,» είπε.

«Εκείνες-οι που όπως εγώ, θεωρούν ότι ο γάμος είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο η πολιτική και κοσμική κυβέρνησή μας, έχει καθήκον να επεκτείνει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια το ίδιο πεδίο-επίπεδο πρόσβασης με τα ετερό ζευγάρια».

Η Ουάσιγκτον DC αναγνωρίζει ήδη τους ΛεΠΑΤ γάμους που τελούνται σε άλλα κράτη όπου ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι νόμιμος, όπως η Αϊόβα, το Βερμόντ, το Κοννέκτικατ, η Μασαχουσέτη και το Νιού Χάμσαιρ. Είναι νόμιμος στο Μαίην αλλά έχει καθυστερήσει η ισχύς του, εξ’ αιτίας των αντιπάλων του ΛεΠΑΤ γάμου και ζητούν να τεθεί σε δημοψήφισμα το Νοέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια της περιοχής που έχουν τελέσει γάμο, μπορούν τώρα να λάβουν τα περισσότερα από 200 δικαιώματα, οφέλη, και υποχρεώσεις που συνδέονται με το γάμο βάσει του νόμου της Ουάσιγκτον DC.

Στα κράτη τα οποία ο ΛΕΠΑΤ γάμος είναι νόμιμος, τα ζευγάρια δεν θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα περισσότερα από τα 1.100 ομοσπονδιακά δικαιώματα και τα οφέλη που δίνονται στα ετερό παντρεμένα ζευγάρια, εξ’ αιτίας της ομάδας «Υπεράσπιση του Νόμου του Γάμου».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.10.09 και το μεταφράσαμε, στην Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/09/gay-marriage-bill-looks-likely-in-washington-dc/