21 Σεπ 2009

Helen Goddard

Η καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου η οποία παραδέχτηκε πως είχε παράνομη σχέση με δεκαπεντάχρονη μαθήτρια, έχει φυλακιστεί για 15 μήνες από το Κακουργιοδικείο Southwark.

Η Helen Goddard, 26 χρόνων, πριν από τη σύλληψή της τον Ιούλιο, δίδασκε μουσική σε ένα φημισμένο σχολείο στο κέντρο του Λονδίνου .
Η Goddard, που ζούσε στην οδό Thornham, στην περιοχή Greenwich, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, απολογείται ως ένοχη με έξι κατηγορίες για την σεξουαλική σχέσης της με μια έφηβη κάτω από 16.

Έχει διαταχτεί επίσης να υπογράψει στο μητρώο-κατάλογο σεξουαλικών παραπτωμάτων.

Η Goddard, η οποία ήταν γνωστή ως η "κυρία της τζαζ", ήρθε πιο κοντά με την έφηβη όταν συναντήθηκαν για ένα καφέ μετά το μάθημα αλλά δέχτηκε "πιέσεις" για την δημιουργία σχέσης από την μαθήτρια, ειπωθηκε από το δικαστήριο.

Η σχέση τες έγινε σεξουαλική ένα Σαββατοκύριακο που πέρασαν μαζί στο Παρίσι και διήρκησε πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια της σχέσης πήραν μέρος στην Ημέρα Υπερηφάνειας τον Μάρτιο 2009, και τα βράδια έμεναν στο σπίτι της Goddard.

Μια δήλωση που επηρέσε την δίκη, ήταν αυτή των γονέων της μαθήτριας, πως η καθηγήτρια ξεπέρασε "τα όρια" της φιλίας τους και της "τρωτής-
ευπρόσβλητης" κόρης τους. "Ωστόσο, με το πρόσχημα της βοήθειας προς την έφηβη, καταλαβαίνουμε τώρα ότι για πάνω από πέντε μήνες πρόδιδε την εμπιστοσύνη, την δική μας όσο και της κόρη μας" είπαν. "Δεν παρέμεινε ακριβής-πιστή στις επαγγελματικές της ευθύνες".
Αισθάνθηκαν "ιδιαίτερα προδομένοι" με το Σαββατοκύριακο
στο Παρίσι, και πρόσθεσαν: "Νοιώθουμε ιδιαίτερη αναστάτωση για τον αντίκτυπο που θα έχουν στην κόρη μας, οι ενέργειες της κας Goddard, οι οποίες έχουν σοβαρές και διαρκείς συνέπειες".

Καταδικάζοντας την Goddard, ο δικαστής Anthony Pitts είπε: "Αυτή είναι
μια δύσκολη υπόθεση.Τα στοιχεία έδειξαν ότι είχατε μια πλήρη σεξουαλική σχέση με την έφηβη για πολλούς μήνες".
"Εκείνη (η έφηβη) έχει καταστήσει σαφές ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ σας ήταν συναινετική και λέει στη δήλωσή της ότι στην πραγματικότητα υποκινήθηκε από την ίδια, αυτή η σχέση".
"Είναι, βεβαίως, ενάντια στο νόμο να συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα μια έφηβη κάτω των 16 ετών, ακόμη και με την συγκατάθεσή-συναίνεσή της"

"Δρακόντια" διαταγή-εντολή

Ο δικαστής είπε "ιδιαίτερα επιβαρυντικά χαρακτηριστικά" σε αυτή την
υπόθεση ήταν ότι, η Goddard συνέχισε να διδάσκει τη μουσική στη έφηβη κατά την διάρκεια της σχέσης τες.
Ο δικαστής πρόσθεσε: "Η σχέση ενείχε έναν επαρκή βαθμό δόλου-πλάνης όχι
μόνο ως προς το σεβασμό απένατι στο σχολείο αλλά και στους γονείς της μαθήτριας".

Το δικαστήριο πληροφορήθηκε, πως το σχολείο ενημερώθηκε για την ερωτική
σχέση μέσω ενός ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η αστυνομία βρήκε διάφορα παιχνίδια του σεξ κατά τη διάρκεια έρευνας
στο σπίτι της Goddard μετά από τη σύλληψή της.

Ο δικαστής, είπε ότι η μαθήτρια και η καθηγήτρια ήταν πραγματικά
ερωτευμένες, δεν ενέκρινε-υποστήριξε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για σεξουαλικό αδίκημα-παράπτωμα, με αυτό το δεδομένο μια διαταγή πρόληψης θα ήταν "δρακόντεια και ανώφελα σκληρή" για την μαθήτρια επίσης.

Η Goddard παραδέχτηκε τις έξι κατηγορίες της σεξουαλικής σχέσης με την έφηβη μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου αυτής της χρονιάς.

Η Goddard, ένα παιδί θαύμα, ήταν μία από πέντε νέες μουσικούς από την Αγγλία, που κλήθηκε για να παίξει στη τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000.

Ο Anthony Heaton-Armstrong, δικηγόρος υπεράσπισης, είπε ότι η Goddard
ήταν "πολύ μετανοιωμένη"και αγχωμένη "δεν είχε την αίσθηση-γνώση μιας σεξουαλικής άρπαγας-καταστροφέας".

Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.9.09 και το μεταφράσαμε, στην http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/8266780.stm

Δείτε τι έγραψε η εφημερίδα το Βήμα στις 23.9.09, αλλάζοντας κατά την γνώμη μας την οπτική. Σημειώνουμε επίσης ότι το άρθρο δεν έχει υπογραφή.

Καθηγήτρια ερωτεύτηκε μαθήτριά της

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε φυλάκιση 15 μηνών καταδικάστηκε μια εκπαιδευτικός στη Βρετανία, η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με 15χρονη μαθήτριά της. Η Ελεν Γκοντάρ δίδασκε μουσική σε δημόσιο σχολείο του Λονδίνου και όπως παραδέχτηκε η ίδια συναντούσε την ανήλικη μαθήτρια στο σπίτι της, ενώ της είχε κάνει δώρο ένα ταξίδι στο Παρίσι. Το δικαστήριο παραδέχτηκε ότι η λεσβιακή σχέση είχε συναφθεί με τη συγκατάθεση της μαθήτριας, αλλά η καταδίκη της 26χρονης έσβίας καθηγήτριας βασίστηκε στη μικρή ηλικία της ερωμένης της, καθώς και στο γεγονός ότι παρέμενε δασκάλα της κοπέλας την ίδια περίοδο.


http://www.tovima. gr/default. asp?pid=2&ct=2&artId=289807&dt=23/09/2009.