29 Σεπ 2009

Τα λεσβιακά ζευγάρια είναι εξ' ίσου ικανά να παιδοθετήσουν

Τα λεσβιακά, γκέι ζευγάρια είναι κατάληλα να παιδοθετήσουν, όσο και τα ετερό ζευγάρια.

Νέα επιστημονική μελέτη.

ΛεΠΑΤ ή ετερό, ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων που έχουν παιδοθετήσει δεν ασκεί καμία επίδραση στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αλλά οι ερευνήτριες-ες είπαν, ότι όταν οι γονείς κατάφεραν τη διαδικασία παιδοθέτησης, είχαν αύξηση στο σταθερό ετήσιο εισόδημα και λειτούργησαν καλά ως οικογένεια, τότε ο κίνδυνος συναισθηματικών προβλημάτων στα παιδιά μειώθηκε αυξάνοντας την ευτυχία τες-τους.

Η Paige Averett, βοηθός καθηγήτρια κοινωνονιολογίας στο πανεπιστήμιο της ανατολικής Καρολίνα, είπε σε μια δήλωση. "Βρήκαμε πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων που παιδοθετούν δεν σηματοδοτούσε συναισθηματικά προβλήματα", "Όμως βρήκαμε, ότι η ηλικία και η προ-παιδοθεσίας σεξουαλική κακοποίηση σηματοδοτούσε τον κίνδυνο συναισθηματικών προβλημάτων".

Οι Averett, Blace Nalavany, από πανεπιστήμιο της ανατολικής Καρολίνα, και ο Scott Ryan, κοσμήτορας κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, εξέτασαν 155 ζευγάρια λεσβιών, γκέι και σχεδόν 1.345 ζευγάρια ετερό γονέων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για την μελέτη, χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες από το δημόσιο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας παιδιών της Φλόριδα και στοιχεία από λεσβιακά, γκέι ζευγάρια από όλες τις ΗΠΑ.

Κάθε ένα ζευγάρι ερωτήθηκε-εξετάστηκε για το ίδιο το ζευγάρι, για το κάθε μέλος του ζευγαριού και τα παιδιά τους, την σύνθεση και τη δυναμική της οικογένειας, και την ιστορία του παιδιού πριν από την παιδοθεσία.

Οι ερευνήτριες-ες είπαν πως τα συμπεράσματα της μελέτης, τα οποία αναφέρονται στο περιοδικό "Adoption Quarterly - Τριμηνιαία Παιδοθεσία", είναι σημαντικά επειδή σύγκρινε λεσβιακά, γκέι και ετερό ζευγάρια.
"Υπάρχουν επιπτώσεις στις-στους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται στην εκπαίδευση, τις-τους επαγγελματίες της παιδοθεσίας, και τους φορείς χάραξης πολιτικής για την παιδοθεσία, αυτό έχει φανεί και σε άλλες πρόσφατες έρευνες-μελέτες", είπε η Averett.

"Πρέπει να δώσουμε προσοχή στα στοιχεία που δείχνουν πως οι λεσβίες, γκέι γονείς είναι τόσο κατάλληλες να παιδοθετήσουν όσο οι ετερό γονείς, επειδή τουλάχιστον 130.000 παιδιά εξαρτώνται από εμάς για να δράσουν-ενεργήσουν ως ενημερωμένες-πληροφορημένες-οι συνήγοροι για το συμφέρον τες-τους".

Η Αμερικανική Ενωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες, έχει πει ότι οι νόμοι και οι πολιτικές της παιδοθεσίας έχουν δημιουργήσει εμπόδια-δυσκολίες στα λεσβιακά,γκέι ζευγάρια που θέλουν να παιδοθετήσουν.


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 25.9.09, στο Reuters στην http://www.reuters.com/article/lifestyleMolt/idUSTRE58O3MK20090925