11 Σεπ 2009

Στο Καναδά ζητά άσυλο μια λεσβία στρατιωτίνα

Λεσβία στρατιωτίνα που λιποτάκτησε από τον αμερικάνικο στρατό παρακαλεί να γίνει πρόσφυγας

Μία λεσβία στρατιωτίνα που λιποτάκτησε από το αμερικάνικο στρατό σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, μετά από την σωματική κακοποίηση και τις απειλές που δέχτηκε ικετεύει να αποκτήσει την άδεια παραμονής στον Καναδά ως πρόσφυγας.

Η Pte Bethany Smith, επίσης γνωστή ως Skylar James, είπε πως άλλοι στρατιώτες της μονάδα της, στο οχυρό Campbell, KY, ανακάλυψαν ότι αυτή είναι λεσβία, όταν την είδαν με μία άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του CBC, υποστήριξε ότι της συμπεριφέρθηκαν ως "μη άνθρωπο", ένας συνάδελφος της την υποβίβαζε σε καθημερινή βάση. Η Smith, που ήταν 19 τότε, ισχυρίστηκε επίσης ότι λάμβανε e mail, γράμματα-μηνύματα μίσους κάθε νύχτα, και λίγο αργότερα μια επιστολή που μεταξύ άλλων απειλούσαν ότι θα την σκοτώσουν.

Δεδομένου ότι οι λεσβίες στρατιωτίνες απαλλάσσονται συνήθως από να δηλώσουν δημόσια τη σεξουαλικότητά τες στο στρατό, πήγε στον επι κεφαλής λοχία της προσδοκόντας ότι θα της έδινε την άδεια να μετατεθεί-φύγει. Εντούτοις, υποχρεώθηκε να διεκπαιρεώσει όγκο γραφικών διεκεπαιρεώσεων, μετά την επιστροφή της μονάδας από το Αφγανιστάν.

Η δικηγόρος της Jamie Liew έχει ισχυρισθεί ότι ο στρατός αγνόησε τις πολιτικές του επειδή υπήρχε έλλειψη προσωπικού για την ανάπτυξη μετώπου στο Αφγανιστάν.

Όταν της αρνήθηκαν την απαλλαγή, η Smith αποφάσισε να λιποτακτίσει και να κατευθυνθεί στα σύνορα του Οντάριο μαζί με έναν άλλο στρατιώτη.

Βοηθήθηκε από την εκστρατεία-Καμπάνια Υποστήριξη Αντίστασης στο Πόλεμο ώστε να εγκατασταθεί στην Οττάβα και να βρεί μια εργασία

Η δικηγορίνα Liew θεωρεί ότι εάν επιστρέψει στις ΗΠΑ, η Smith όχι μόνο θα υπάρξρει απειλή-φόβος για τη ζωή της αλλά θα αντιμετωπίσει επίσης τις στρατιωτικές ποινές της λιποταξίας, της απουσίας χωρίς άδεια και της απρέπειας-ακοσμίας.

Η ποινή απρέπειας-ακοσμίας προκύπτει από το: "Μην ρωτάς, μην μιλάς", το οποίο κάνει το λεσβιασμό έγκλημα. Σημαίνει επίσης ότι οι λεσβίες στρατιωτίνες πρέπει να κρατήσουν το σεξουαλικό προσανατολισμό τες μυστικό.

Αν και πολλές άλλες λιποταξίες συμβαίνουν τώρα εξ' αιτίας των όρων φυλάκισης, η δικηγορίνα Liew θεωρεί ότι η Smith έχει μια ισχυρή πιθανότητα να αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, λέγοντας: " Η Bethany έρχεται με μια εξαιρετικά διαφορετική ιστορία. Η οποία συνέβη λόγω του τρόπου της ζωή της, όπου απειλήθηκε η ζωή της λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού της"


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 8.9.09 στην pink news, γραμμενο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13979.html