12 Σεπ 2009

Η Μητροπολιτική Κοινοτική Εκκλησία ρωτά

Μία υπέρ των ΛεΠΑΤ εκκλησία ρωτά "Θα έκανε διακρίσεις ο Ιησούς;"

Ένα φιλελεύθερο κίνημα εκκλησιών έχει προωθήσει μια νέα εκστρατεία-καμπάνια με σκοπό να ρωτήσει το κοινό εάν ο Ιησούς θα έκανε διακρίσεις εις βάρος άλλων.

Η Μητροπολιτική Κοινοτική Εκκλησία (MCC), η οποία έχει κοινότητες σε περισσότερες από 20 χώρες, είναι έντονα υπέρ των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων και υποστηρίζει τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Πέντε από τις εκκλησίες της στο Τέξας έχουν τυπώσει δύο αφίσες, που η κάθε μια υποστηρίζει ότι οι ιστορίες στη Βίβλο παρουσίασαν ότι ο Ιησούς δεν αποδοκίμαζε τον ομοερωτισμό.

Μια δήλωση στην ιστοσελίδα της εκκλησίας MCC λέει: "Σε όλη την ιστορία του χριστιανισμού, πολλά θρησκευτικά όργανα έχουν χρησιμοποιήσει την δική τους ερμηνεία της Βίβλου για να δικαιολογήσουν τη διάκριση ενάντια στις γυναίκες, τις εθνικές μειονότητες, και τις-τους ανθρώπους ενός διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και στα ζητήματα ταυτότητας.

Οι πιστές-οι προφανώς δεν μπορεί να φαντάζονται ότι ο Ιησούς θα έκανε διακρίσεις, αλλά καμία-νας δεν έχει ως τώρα θέσει την ερώτηση. Πολλές-οί διατηρούν ακόμα μεροληπτικές πεποιθήσεις, όχι επειδή σκέφτονται ότι είναι σωστές, αλλά επειδή δεν έχουν εξετάσει ποτέ πραγματικά τις πεποιθήσεις τες-τους βαθύτερα.

"Αυτή η εκστρατεία θέτει την ερώτηση και αρχίζει το διάλογο γύρω από την ερώτηση: "Ο Ιησούς θα έκανε διακρίσεις;" Η άποψή μας είναι ότι η διάκριση δεν ήταν ένα τμήμα-μέρος από το "μήνυμα" του Ιησού, ούτε αυτή είναι η καλύτερη πλευρά-τμήμα του οποιουδήποτε ιερατείου της Χριστιανικής εκκλησίας" Αυτή η εκστρατεία-καμπάνια επιδιώκει να εκπαιδεύσει τις-τους ανθρώπους μέσω του διαρκούς-ενεργού διαλόγου και της φιλικής συζήτησης"


Το άρθρο το βρήκαμε κα το μεταφράσαμε στις 10.9.09 στην Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-14012.html