16 Ιαν 2012

Η λεσβία Jess Wood που εργάζεται με τη νεολαία βραβεύεται


Στη Jess Wood, Ιδρύτρια και Διευθύντρια της ΜΚΟ και Προγράμματος Allsorts Lgbtiq νεολαίας στο Μπράιτον, θα απονεμηθεί το MBE της Νέας Λίστας Τιμής της Χρονιάς 2012 καθώς ανακοινώθηκε σήμερα, για τις υπηρεσίες της στις νέες Lbtiq.

Η Allsorts ιδρύθηκε το 1999, όταν η Jess ως καλλιτέχνιδα συμμετείχε εθελοντικά ως σύμβουλος στην φροντίδα της νεολαίας.

Οι νεαρές trans και λεσβίες δεν είχαν υποστήριξη και δεν είχαν να πάνε κάπου για να βρουν φίλες. Έτσι, η Jess, με έναν εργαζόμενο για τη νεολαία, δημιούργησε το Πρόγραμμα στο Κέντρο Νεολαίας, στο Μπράιτον.

Το πρόγραμμα γνώρισε εξαιρετική άνοδο, το 2000, όταν το Ίδρυμα εις Μνήμη της Diana έδωσε μια επιχορήγηση ύψους 200,000 αγγλικών λιρών για την ανάπτυξη υπηρεσιών για τις απομονωμένες και ευάλωτες λεσβίες και τις νέες τρανς. Είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα έργα για την Lbt νεολαία στη χώρα, κερδίζοντας το βραβείο Το Πιο Εμπνευσμένο Πρόγραμμα για τη Νεολαία στην Αγγλία, το Βραβείο του Μέλλοντος το 2008 και το βραβείο Το Καλύτερο Σχέδιο για την Κοινότητα από την Stonewall το 2009. Το Allsorts έχει επίσης κερδίσει το Σουηδικό βραβείο Εμπνευσμένος Εθελοντισμός για τη Νεολαία.

Η εβδομαδιαία εργασία της ομάδας για νέες τρανς και οι ομάδες στήριξης Διευρωπαϊκών Δικτύων Νεολαίας, LBT νέων γυναικών, GBT νέων ανδρών, και Lbtiq κάτω των 16 ετών, προσφέρει πολλά στην υγεία και στην ευημερία της νεολαίας και του προγράμματος.

Οι νέες από τα εργαστήρια καθοδηγούν εργαστήρια στα σχολεία για την καταπολέμηση του λεσβοφοβικού, αμφιφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του συνόλου των περιστατικών εκφοβισμού στα τοπικά σχολεία της πόλης.

Νυμφευμένη με την ραβίνα Elli Tikvah Sarah, η Jess Wood είχε συμπεριληφθεί στην διεθνή λίστα 2011: “100 Γυναίκες: "Οι Αόρατες Ισχυρές Γυναίκες Που Αλλάζουν τον Κόσμο" για τη δουλειά που έχει κάνει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκπροσωπεί τις Lbtiq και τη νεολαία στη Κοινότητα όσο και στο Εθελοντικό Φόρουμ στο Brighton και στη Hove είναι επίσης εκπαιδεύτρια προσώπων σε θέματα Ισότητας και Εκπροσώπισης.

Η Jess, δήλωσε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να λαμβάνω μια τέτοια βράβευση ειδικά όταν σκέφτομαι όλες τις θαυμάσιες εθελόντριες και τις εργαζόμενες στην κοινότητα και τις απίστευτες επιτυχίες του εθελοντικού τομέα στο Brighton και στη Hove οι οποίες, επίσης, αξίζουν την αναγνώριση.

"Ξέρω ότι είμαι μόνο μία από τις πολλές που αγωνίζονται για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι μια βράβευση MBE σε μια λεσβία μάς λέει ότι το κράτος αναγνωρίζει ότι το θέμα της Lbtiq κοινότητας και χρειάζονται συγκεκριμένες υπηρεσίες, τις οποίες το κράτος εκτιμά και τις επιβραβεύει με τιμητικές διακρίσεις.

"Η επιστολή που λαμβάνεις αναφέρει πως η Βασίλισσα και ο Πρωθυπουργός- Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι οι Lbtiq πραγματικά περιλαμβάνονται τώρα στην καρδιά της Bρετανικής Πολιτείας. Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα, η κρατική εκκλησία θα βρει την εαυτή της ικανή να ακολουθήσει τις θρησκευτικές φιλελεύθερες εκκλησίες της Αγγλίας και να μας αναγνωρίσει επίσης;"

Η Michael Casey, για χρόνια ταμίας της ΜΚΟ, δήλωσε: "Η Jess είναι γνωστή για την μακροχρόνια σκληρή δουλειά, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία της, είναι μια έμπνευση για την καθεμία να εργάζεται στην ή με την Allsorts.

"Κάθε χρονιά αυτή βοηθά δεκάδες νέες να μετατρέψουν τη ζωή τις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τις. Πολλές νέες έρχονται στην Allsorts σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή τις -. Αισθάνονται μόνες, παρεξηγημένες και συχνά με τάσεις ή μετά από αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας, οι υπηρεσίες της Jess έχουν διευθετήσει και δημιουργήσει υποδομές στήριξης. Όλα αυτά τα χρόνια τις βοηθά να είναι ευτυχισμένες από μόνες τις και να καταλάβουν την αξία τις.

"Κάθε χρονιά, στην Allsorts, βλέπω νέες να μιλούν συγκινητικά για το πώς το Πρόγραμμα έχει αλλάξει τη ζωή τις προς το καλύτερο. Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την Jess".


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.1.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/jess-wood-awarded-mbe.aspx