24 Ιαν 2012

Έρευνα δείχνει διακρίσεις στη φορολόγηση για τις λεσβίες


Ην. Πολιτείες: μελέτη αναδεικνύει τα φορολογικά προβλήματα της Υπεράσπισης του Νόμου του Γάμου - DOMA για τις νυμφευμένες λεσβίες

Μια μελέτη έχει δείξει πως τα λεσβιακά ζευγάρια στις Ην. Πολιτείες θα πληρώνουν χιλιάδες δολάρια περισσότερο φόρο κάθε χρονιά από ό,τι τα παντρεμένα ετερό ζευγάρια, επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε νυμφευμένα λεσβιακά ζευγάρια να καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις από κοινού.
Οι διαφορές στα στοιχεία που υπολογίζονται κατά τη διάρκεια της κοινής μελέτης από το CNN Money και τη H & R Block είναι ένα από τα αποτελέσματα της DOMA.
Ο πολύ και σκληρά συζητημένος νόμος καθορίζει το γάμο σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ως μια πράξη μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, έτσι ενώ οι επιμέρους Πολιτείες μέλη μπορούν να καταρτίσουν τα φορολογικά συστήματα σύμφωνα με τους δικούς τις νόμους για την ισότητα του γάμου, τα λεσβιακά ζευγάρια πρέπει να υποβάλουν τις επιστροφές ομοσπονδιακού φόρου τους χωριστά.

Η μελέτη εξέτασε μια σειρά σεναρίων και για τα ζευγάρια με παιδιά, όπου η μια εκ των δύο μένει στο σπίτι, και η άλλη κερδίζει περισσότερα από 100.000 δολάρια κάθε χρονιά, το αυξημένο κόστος για ένα λεσβιακό ζευγάρι ήταν κυρίως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης έκθεσης στο φόρο εισοδήματος: κατά 4.500 δολάρια.
Πρόσθεσαν ότι οι πιστώσεις φόρου για τα παιδιά, ήταν 1.000 δολάρια ανά παιδί, όπου καταργήθηκαν σταδιακά συντομότερα για τα ζευγάρια που έχουν χαρακτηριστεί ως άγαμα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι οποίες έφεραν αύξηση του κόστους έως και πάνω από 6.000 δολάρια τη χρονιά.

Το CNN ανέφερε άλλους παράγοντες που αφαιρούν από την τσέπη των λεσβιών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους νόμους φόρου κληρονομιάς και την υψηλότερη έκθεση σε φόρο των κεφαλαιουχικών κερδών ιδιοκτησίας.
Η ανάλυση επίσης, επισήμανε ότι με την πιο περίπλοκη φορολογική κατάσταση, οι λεσβίες ξοδεύουν περισότερα για αμοιβές λογιστριών από τα αντίστοιχα ετερό ζευγάρια.
Οι διαφορές στον τρόπο φορολόγησης μεταξύ των λεσβιακών και ετερό ζευγαριών, επίσης, προκαλούν δυσκολίες στην Ευρώπη.

Το Νοέμβριο, σε μια διάσκεψη της ΕΕ φάνηκε ότι οι διαφορές στον τρόπο που οι χώρες αντιμετωπίζουν τους γάμους και τη συμβίωση λεσβιακών ζευγαριών που προέρχονται από άλλες χώρες σημαίνει πως τα λεσβιακά ζευγάρια καταβάλουν ιδιαίτερα έντονες προσπάθειες ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το υψηλότερο κόστος ζωής, για ένα λεσβιακό ζευγάρι σε ορισμένες χώρες μέλη, που προκαλείται από τις συντάξεις και την κληρονομιά, καθώς και τις φορολογικές διαφορές δημιουργούνται παρόμοια με τα προβλήματα των Ην. Πολιτειών, που θεωρούνται ως εμπόδιο για την κυκλοφορία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.12.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/12/30/us-study-highlights-doma-tax-problems-for-married-gays/