6 Μαρ 2009

Έρευνα υγείας αμφισεξουαλικών και λεσβιών 7

Λόγω μεγέθους η έρευνα χωρίστηκε σε 7 μέρη, βρίσκεστε στο έβδομο 7ο μέρος.

9. Καταστείστε σαφείς-ξεκάθαρες τις διαδικασίες καταχώρησης πραπόνων.
Το 6% των αμφισεξουαλικών και λεσβιών δήλωσαν ότι το νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό έχει κάνει απρεπή σχόλια όταν δήλωσαν τον σεξουαλικό προσανατλισμό τες και οι μισές είχαν τουλάχιστον μια αρνητική εμπειρία στο σύστημα υγείας τον τελευταίο χρόνο.

“Ξεκάθαρες κι ανεπίσημες διαδιακσίες καταχώρησης παραπόνων όταν αντιμετωπίζεσαι διαφορετικά και αρνητικά από το νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό”.
Sue, 48, London

Οι οικογενειακές γιατρίνες-οι πρέπει να ανγνωρίζουν την υπαρξή μας και να είναι ευκολότερο το να καταθέτει κάποια παράπονα χωρίς το φόβο ότι θα διαγράφεται από τη ιατρική λίστα
Jessa, 34, West Midlands

10.Αναπτύξτε προσαρμοσμένες υπηρεσίες.
Μόνο 2% αμφισεξουαλικών και λεσβιών έχουν δεχτεί προσαρμοσμένες-εξειδικευμένες υπηρεσίες στις ανάγκες τες.
Σχεδόν τα ¾ των αμφισεξουαλικών και λεσβιών που δεν έχουν εξεταστεί για ΣΜΝ είναι πολύ φοβισμένες για να το κάνουν.

“Επισκέφθηκα ένα ιατρικό κέντρο ειδικά σχεδιασμένο για λεσβίες πριν λίγα χρόνια και ήταν άψογο. Δεν πιστεύω ότι οι λεσβίες χρειάζονται ένα ξεχωριστό ιατρικό κέντρο αλλά ένα που θα απσχολεί προσωπικό που είναι φιλικά προσκείμενο σε ΛεΠΑΤ και να κατανοούν τον τρόπο ζωής και τις ιατρικές ανάγκες όλων
Elsa, 33, London

Η μελέτη
Ως μία ανάπηρη λεσβία που χρεισημοποιώ αναπηρικό κάθισμα βιώνω τριπλή διάκριση. Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι δεν έχω σεξουαλική επιθυμια και ζωή- και επιπλέον υποθέτουν ότι πρέπει να έχω σοβαρές μαθισιακές αναπηρίες ως γυναίκα κι επειδή τα πόδια μου δεν δουλεύουν!”.
Sophia, 44, West Midlands

Το 2007 το πρόγραμμα “Stonwall” και το πανεπιστήμιο Demford πήραν συνεντεύξεις από αμφισεξουαλικές και λεσβίες από την Αγγλία για τους σκοπούς της έρευνας "Υγεία των Λεσβιών και Αμφισεξουαλικών".
Στην έρευνα καταχωρήθηκαν 6.178 συνεντεύξεις καθιστώντας την την μεγαλύτερη ερευνα για τις ιατρικές ανάγκες των αμφισεξουαλικών και λεσβιών στην Ευρώπη.

Το 81% των ερωτηθεισών δήλωσαν ότι ήταν λεσβίες και το 16% ήταν αμφισεξουαλικές.
Το 85% των ερωτηθεισών ζουν στην Αγγλία το 9% στην Σκωτία και το 5% στην Ουαλία.*14
Το 82% των ερωτηθεισών είναι λευκές βρετανίδες και το 18% είναι από διαφορετικές εθνικές ομάδες, το οποίο συγκρινεται με το γενικό πληθυσμό, οι ερωτηθεισες προέρχονται από μια ευρεία γκάμα-πεδίο.
Η νεώτερη ήταν 14 ετών και η μεγαλύτερη 84 ετών.
Το 14% δήλωσε ότι είχε μια μορφή αναπηρίας συμπεριλαμβανομένων σωματικών και ψυχικών αναπηριών.
Περαιτέρω στοιχεία είναι διαθέσιμα για κάθε στρατιγική-πολιτική Ιατρικής του κρατούς ή ιατρικού συλόγου.
Πληροφορίες στο www. stonewall. org. uk/lesbianhealth



14 οι αμφισεξουαλικές και οι λεσβίες μετακομίζουν σε αστικά κέντρα ή μεγαλουπόλεις για να αποφύγουν, τον στιγματισμό και τις διακρίσεις που αυτός συνεπάγεται.

Την έρευνα την βρήκαμε στο ... και την μεταφράσαμε. Οι αστερίσκοι και οι εμφάσεις δικές μας. Ευαγγελία Βλάμη.