12 Μαρ 2009

Ο λεσβοφοβικός κ. Πλεύρης σε δίκη

Ο συνήθης Πλεύρης συνεχίζει στη δίκη

Με λιγοστές... κορώνες σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, συνεχίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Αθήνας η δίκη του Κ. Πλεύρη, ο οποίος κατηγορείται για «παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου» με αφορμή το βιβλίο του «Εβραίοι - όλη η αλήθεια»

Αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις λεσβίες -υποστηρίζοντας ότι «όποια δεν σέβεται τη φύση της, δεν σέβεται τίποτα»- σε «εθνοπροδότες που υπερασπίζονται τις μειονότητες», αλλά και για πολλοστή φορά στο «Ολοκαύτωμα, την ανυπαρξία του οποίου έχω αποδείξει σε 200 σελίδες του βιβλίου μου».

Οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν με τη σειρά τους ότι το βιβλίο περιλαμβάνει υβριστικό περιεχόμενο, ενώ προτρέπει σε μίσος κατά των Εβραίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνης, ανέφερε ότι μετά το 2006, έτος κατά το οποίο εκδόθηκε το εν λόγω βιβλίο, πραγματοποιήθηκαν βεβηλώσεις σε εβραϊκά νεκροταφεία, ενώ γράφτηκαν και ρατσιστικά συνθήματα στο κτίριο του Συμβουλίου.

Οι προσπάθειες της έδρας του δικαστηρίου να βρει τις «ισορροπίες» ανάμεσα στις δύο πλευρές, στάθηκαν ιδιαίτερα άκαρπες.Ο Κ. Πλεύρης, παρά τις επανειλημμένες προτροπές της προέδρου να προχωρήσει στην εξέταση του μάρτυρα Παν. Δημητρά, εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ξεφύλλιζε το επίμαχο βιβλίο και έλεγε «βλέπετε τις φωτογραφίες με τα παιδάκια της Παλαιστίνης;». Νωρίτερα, θέλοντας να καταδείξει την αναξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Δημητράς, μέσα από τη δράση του, δείχνει ότι είναι «υπέρμαχος της μακεδονικής μειονότητας και υβριστής των δικαστηρίων».

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ρώτησε αν ο κ. Δημητράς ενστερνίζεται τις απόψεις για τα δικαιώματα των ΛεΠΑΤ του κόμματος «Φιλελεύθερη Συμμαχία», καθώς είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό του στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Μάρτυρας: «Το υιοθετώ. Εσείς είστε ο ομοφοβικός».
Υπεράσπιση: «Οχι δεν είμαι ομοφοβικός, ομοαηδιασμένος είμαι...».
Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο Κ. Πλεύρης καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, με την κατηγορία ότι με αφορμή το βιβλίο «Εβραίοι - όλη η αλήθεια» παραβιάζεται ο αντιρατσιστικός νόμος 927/1979, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 1419/1984. Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.
ΑΝΤ. Ξ.

Την είδηση την βρήκαμε στις 12.3.09 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://new.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=25156

Αν και δεν καταπιανόμαστε με ζητήματα έξω από τα ΛεΠΑΤ αξίζει να δούμε όχι μόνο το πως συνδυάζει καμιά-νεις την απαξία αλλά πως εκφέρει μίσος προς κάθετι που η ίδια-ος δεν ααναγνωρίζει. Το πως δηλαδή η προσωπική αντίληψη γίνεται έγκλημα προς την διαφορετικότητα. Ο λεσβοφοβικός κ. Πλέυρης σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως όσες-οι ανήκουν με τον ένα ή άλλο τρόπο σε μια πληθυσμιακή ομάδα που δεν αναπαριστούν τον επιθυμητό μέσο όρο του προκαλούν αηδία.
Αξιοσημείωτο είναι πως στο πλαίσιο της Δημοκρατίας υπάρχει (και καλώς υπάρχει) η ελευθερία της έκφρασης κι ακριβώς αυτό το πλαίσιο είναι που "ανεβάζει" κάθε ακραία στάση σε πολιτική έκφραση με ποσοστά στη Βουλή. Ευαγγγελία Βλάμη.