6 Οκτ 2011

Sue Sanders, πρέπει να γίνουν περισσσότερα για τις λεσβίες στα σχολεία

Η Sue Sanders κορυφαία λεσβία ακτιβίστρια είπε πως τα σχολεία της Αγγλίας πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις λεσβίες μαθήτριες, φοιτήτριες.

Η Sanders - η οποία είναι μία από τις συνιδρύτριες του μήνα Lbtiq Ιστορία - δήλωσε στη Croydon Advertiser ότι τα σχολεία ειδικά στην περιοχή αυτή πρέπει να είναι όλο και πιο ενεργά όταν πρόκειται για την αναγνώριση της λεσβιακής γνώσης.

Τα σχόλια έγιναν καθώς η Sanders αναμενόταν να δώσει ομιλία στη Συνέλευση του Σώματος των Φίλων στην Park Lane, ρωτώντας: Τι έχει κάνει η λεσβοφοβία για μας;

«Υπάρχουν πολλά σχολεία στη Croydon, και πιστεύω πως το να κάνουν τα παιδιά να σκέφτονται για τις Lbtiq και τις ανάπηρες είναι πολύ σημαντικό», είπε.

«Εάν αναγνωρίζουν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων σε όλη την διδακτέα ύλη και αρχίσει η θετική αντιμετώπιση της πολυμορφίας, ευαισθητοποιηθούν και δεν φοβούνται τις διαφοροποιήσεις στην κοινότητα, απλώς η άγνοια δεν θα υπάρχει στην κοινωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσει μέσα στην τάξη".

Η Sanders είναι ακτιβίστρια για τριάντα χρόνια.

"Τώρα που έχουμε τη λέξη “λεσβοφοβία”, - η οποία δεν υπήρχε τη δεκαετία του '60 με '70 - μας δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε και να αναγνωρίσουμε συνολικά το καταπιεστικό περιέχομενο της», πρόσθεσε.

"Έχουμε το άρθρο 28 έτσι έχουμε την προστασία του νόμου, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Προχωράμε αργά. - Και είμαι βέβαιη ότι η Croydon θα αναπτυχθεί με την καλή δουλειά που γίνεται σε άλλα μέρη της χώρας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.10.11 και τη μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/activist-demands-greater-lesbian-initiatives-in-schools.aspx

Η φωτογραφία είναι από το λεσβιακό περιοδικό The ladder το 1963