1 Οκτ 2011

Δύο τρανς δημαρχίνες γιόρτασαν το σύμφωνο συμβίωσης τις

Η πρώτη τρανς δημαρχίνα του Cambridge και η συντρόφισά της  έκαναν σύμφωνο συμβίωσης.

Οι πρώην δημοτικές σύμβουλοι, η Jenny Bailey και η συντρόφισά της Jennifer Liddle, που και οι δύο γεννήθηκαν ως αγόρια, αλλά επαναπροσδιόρισαν το φύλο τις αργότερα, έγραψαν ιστορία όταν η κα. Bailey επελέγη ως η πρώτη πολίτισα της πόλης το 2007.

Η κα. Liddle υπηρέτησε ως σύζυγός της κατά το έτος της θητείας της, μετά την οποία η κα. Bailey παραιτήθηκε από σύμβουλος.

Και οι δύο μίλησαν αποκλειστικά στην εφημερίδα “Cambridge-news” πριν από τη δημαρχία της κα. Bailey, και όταν παραιτήθηκε το 2008, μετακόμησαν έξω από την πόλη στη Woodditton, κοντά στη Newmarket, όπου εργάζονται για το σχεδιασμό της τεχνολογίας συστημάτων ραδιοεπικοινωνίας.

Χθες το ζευγάρι πήγαν στο ληξιαρχείο Shire Hall του Cambridge για να ρυθμίσουν την επίσημη σφραγίδα της σχέση τις με τη διαμόρφωση ενός συμφώνου συμβίωσης.

Ο Νόμος Συμφώνου Συμβίωσης, που τέθηκε σε ισχύ το 2004, δίνει στα Lbtiq ζευγάρια τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τον πολιτικό γάμο.

Η κα. Bailey δήλωσε: "Είμαστε ήδη μαζί από το 1994, 17 χρόνια τώρα, σχεδόν δύο δεκαετίες. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν υπήρχε όταν αρχίσαμε να είμαστε μαζί.

"Όταν άρχισε να ισχύει, ήμασταν πολύ απασχολημένες με τη λειτουργία της δικής μας εταιρείας και να κάνουμε το έργο της συμβούλου, τα οποία μας κράτησαν τόσο πολύ απασχολημένες ενώ είμασταν στο Cambridge.

"Από τότε που μετακομίσαμε από το Cambridge πριν από δύο χρόνια, είμασταν ήδη απασχολημένες με την εκμάθηση της ανάπτυξης των λαχανικών, πώς να συντηρούμε και να φροντίζουμε κοτόπουλα. Έχουμε κάνει μια σειρά μαθημάτων μελισσοκομίας, έχουμε την πρώτη μας κυψέλη, χτίσαμε ένα γραφείο και φτιάξαμε ένα θερμοκήπιο.

«Η ζωή μας είναι πιο ήρεμη τώρα και είχαμε χρόνο για να νυμφευθούμε.

"Είναι απλά ένα από εκείνα τα πράγματα που είχαμε σκοπό να το κάνουμε εδώ και χρόνια, αλλά μόλις τώρα βρήκαμε χρόνο για αυτό".

Η τελετή στο Shire Hall πήρε μόνο μερικά λεπτά και τη παρακολούθησαν δύο μάρτυρες, οι οποίες πέταξαν κομφετί πάνω στο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Η Antoinette Jackson, διευθύνουσα σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε: «Η Jenny και η Jennifer είχαν μια εξαιρετική χρονιά όταν ήταν δημαρχίνες, και τις ευχόμαστε το καλύτερο για την ευτυχισμένη ημέρα τις".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.9.11 και τη μεταφράσαμε από την cambridge-news στην http://www.cambridge-news.co.uk/Cambridge/Former-first-couple-born-as-boys-tie-the-knot-as-women-23092011.htm