22 Μαρ 2016

Προστασία οροθετικών εργατριών του σεξ από την βία μέσω της Lamda Legal


Τιμώντας την Εθνική Ημέρα Δράσης για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών που ζουν με τον ιό HIV

23η Οκτωβρίου 2015


Η 23η Οκτωβρίου 2015 σηματοδοτεί την δεύτερη ετήσια Εθνική Ημέρα Δράσης για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών που ζουν με τον ιό HIV.


Δίκτυο Οροθετικών Γυναικών των Ην. Πολιτειών (PWN-USA), μια οργάνωση αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών που ζουν με τον ιό HIV, οργάνωσε αυτή την ημέρα δράσης για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών διαπροσωπικής βίας και βαρβαρότητας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ζουν με τον ιό HIV. Αυτή τη χρονιά, Lambda Legal συνεργάζεται με την PWN για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη.

Η βία επηρεάζει τις γυναίκες στις κοινότητές μας, με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς. Μία από τις συνέπειες για τις γυναίκες είναι πως όταν μια γυναίκα αποδυναμώνεται από τη βία ή την απειλή βίας από τους οικείους συντρόφους ή τους συζύγους είναι πιο δύσκολο να κάνει τα αναγκαία βήματα για την προστασία της σεξουαλικής υγείας της.


Επιπλέον, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν απίστευτα υψηλά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας και διακρίσεων υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό πως θα κάνουν εξετάσεις ή και να έχουν μια γιατρίνα να τις βοηθήσει να διαχειριστούν τον ιό HIV με φαρμακευτική αγωγή. Η πρόληψη του HIV είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις γυναίκες, που χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως εργαζόμενες του σεξ. Όργανα επιβολής του νόμου που αλληλεπιδρούν με τις εργαζόμενες του σεξ χρησιμοποιούν συνήθως νομική συμπεριφορά, όπως το να μεταφέρουν προφυλακτικά ή περπατούν στο δρόμο, το θεωρούν ως απόδειξη της εργασίας στο σεξ όπου φέρνει και τις ανάλογες επιβαρύνσεις.

Μέσα από το έργο μας, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των γυναικών εργατριών στο σεξ σε όλους αυτούς τους τομείς της ζωής. Σήμερα, συνεργαζόμαστε με ομάδες όπως η PWN και άλλες για να εξασφαλίσομε πως η βία, τόσο η σωματική όσο και η συστημική, σε βάρος των εργατριών του σεξ που ζουν με τον ιό HIV εμποδίζεται ενεργά.
 
Την είδηση την βρήκαμε στις 23.10.2015 και την μεταφράσαμε από την Lambda Llegal  στην http://www.lambdalegal.org/blog/20151023_national-day-of-action-to-end-violence-against-women-living-with-hiv