29 Μαρ 2016

Η Aleta Trauger επιδίκασε αποζημείωση σε λεσβιακά ζευγάρια



Δικαστίνα επιδίκασε αμοιβή για τις δικηγορίνες του Τενεσί 2.000.000 δολλάρια για την υπόθεση της ισότητας του γάμου

NASHVILLE, Tennessee (AP) -. Μία ομοσπονδιακή δικαστίνα έχει απονείμει πάνω από 2 εκατομμύρια δολλάρια σε δικηγορίνες που βοήθησαν τα λεσβιακά ζευγάρια στο Τενεσί να κερδίσουν μία απόφαση ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ην. Πολιτειών που επιτρέπει τον γάμο λεσβιών.


Η Επαρχιακή Δικαστίνα Aleta Trauger έκρινε ότι τα αποτελέσματα που κατάφεραν οι δικηγορίνες στην υπόθεση ήταν "εξαιρετικά και εκτεταμένα" και ότι δικαιούνται τα έξοδα και τα τέλη. Τα 2.030.000 δολλάρια χορηγούνται για νομικά έξοδα και τα έξοδα είναι κατά 15% λιγότερα από όσα ζήτησαν οι δικηγορίνες.

Στο Μίτσιγκαν, στις δικηγορίνες που εκπροσώπησαν τα λεσβιακά ζευγάρια καταβλήθηκαν 1,9 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ οι δικηγορίνες στο Οχάιο έλαβαν 1,3 εκατομμύρια δολλάρια, και στο Κεντάκι πήραν 1,1 εκατομμύρια δολλάρια.

Οι δικηγορίνες του Tennessee που εργάστηκαν για λεσβιακά ζευγάρια σημείωσαν στο δικαστήριο στοχεία που είχαν ήδη δώσει στην Πολιτεία μια έκπτωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τη μη χρέωση για 400 επιπλέον ώρες εργασίας.

Οι δικηγορίνες εργάστηκαν για τρία ζευγάρια που νυμφεύθηκαν νόμιμα σε άλλες Πολιτείες. Όπου έκαναν αγωγή αμφισβητόντας τους νόμους του Τενεσί που είχε απαγορεύσει την αναγνώριση των γάμων τους.


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.3.2016 και την μετααφράσαμε από την lgbtqnation στην http://www.lgbtqnation.com/2016/03/judge-awards-tennessee-lawyers-2-million-for-marriage-equality-case/

Φωτογραφία: Η Sophy Jesty, αριστερά, και η Valeria Tanco, οι οποίες αποτέλεσαν τις προσφεύγουσες στην απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ην. Πολιτειών, που εγγυάται το συνταγματικό δικαίωμα στο γάμο προσώπων που είναι λεσβίες, ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου του Tennessee College of Law στις 26 Ιουνίου 2015, στην Knoxville, Tennessee Adam Lau, Knoxville News Sentinel μέσω AP.