28 Μαρ 2016

H Laura Pergolizzi και η συντρόφισά της


Με την διεισδυτική φωνή της και του Dylan την ηλεκτρική έπαρση, η
Laura Pergolizzi τραγουδίστρια και συγγράφισα στοίχων που έχει ως βάση το Λος Άντζελες μπορεί να είναι κοντά στην επιτυχία
Η πρόσφατη ζωντανή εμφάνιση του δίσκου Into the Wild έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τις κριτικούς μετά την κυκλοφορία του τον περασμένο μήνα, και τον μεγαλειώδη τίτλο του κομματιού, που καταγράφονται κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνάντησης στο Λος Άντζελες στα EastWest Στούντιο, είναι έτοιμη να ανέβει κλίμακα, χάρη σε μια προώθηση και διαφήμιση από τη Citibank (στο κρεσέντο του τραγουδού στο υπόβαθρο εμαφανίζεται ως μια γυναίκα ορειβάτισα που στέκεται θριαμβευτικά, στην κορυφή κόκκινων βράχων με επικίνδυνη κλίση).
Για την 30χρονη Laura Pergolizzi, έχει μια μακρά καριέρα που εκτείνεται ήδη πάνω από δέκα χρόνια. "Έχω κυκλοφορήσει δύο δίσκους με indie μουσική, αυτή είναι η πρώτη μου σημαντική δουλειά”, εξηγεί από το στούντιο LA όπου αυτή τη στιγμή καταγράφει την συνέχεια του Into the Wild-του τρίτου μακράς διάρκειας άλμπουμ της, και το πρώτο της μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Warner Bros το 2011. "Είμαι στο σύστημα για αρκετό διάστημα".

Παρά την αυστηρές περιοδείες και τη θερμή υποδοχή από τις κριτικούς, το 2004 η προσπάθειά της με το Suburban Sprawl & Alcohol απέτυχε να διεισδύσει τα τσάρτς, και η Laura Pergolizzi αισθάνθηκε κλυδωνίζεται για αρκετά χρόνια.


Αν και η ίδια περιγράφει τη μουσική της ως "indie με μια μικρή δόση ποπ", άρχισε να πειραματίζεται με τον ποπ χορό, urban, και R & B, και σύντομα γράφοντας επιτυχίες για την Rihanna και την Christina Aguilera. "Με το είδος αυτό έπεσε εγώ μου", εξηγεί.


"Ήθελα να γράψω τραγούδια επιτυχίας και αυτό ήταν. Είναι όπως όταν έχεις παιδιά, σταματάς να σκέφτεσαι την εαυτή σου. . . Ήταν μια πραγματική περίοδος ανάπτυξης για μένα. "Στη συνέχεια, μια απρόσμενη πρόσκληση για να εκτελέσω μερικές διασκευές σε ένα κλάμπ στο Λος Άντζελες.

"Μια φίλη μου με ρώτησε αν ήθελα να παίξω σε αυτό το κλάμπ όταν κάποια αρρώστησε", εξηγεί η ίδια. "Πραγματικά μετατράπηκε το όλο θέμα και άρχισα να αποκτώ οπαδούς. Ξεκίνησε όταν άρχισα να παίζω το γιουκαλίλι και να απολαμβάνουν και πάλι τη μουσική, και όταν πρόσθεσα ένα δάκρυ γράφοντας για την εαυτή μου".


Χθες, η Laura Pergolizzi κυκλοφόρησε μια έκδοση από το στούντιο του "Into the Wild", στη συνέχεια θα κάνει μια μίνι περιοδεία τον επόμενο μήνα, και θα τραγουδήσει ένα άλμπουμ που δεν έχει ακόμα τίτλο, το οποίο αναμφίβολα θα γεμίσει με περισσότερες μπαλάντες, και αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς. Αν και τα πράγματα φαίνεται να οδηγούν στην ανάκαμψη της σταδιοδρομίας της σοφής, η Laura Pergolizzi λέει πως το σχέδιο της είναι να παραμείνει στωική.


"Όταν οι μεγάλες εταιρείες δεν δούλεψαν μαζί μου την πρώτη φορά, αυτό μου δίδαξε να μην αναγκάζω τα πράγματα", εξήγησε
"Πρέπει να τα αφήσουμε να ρέουν".


Αν θέλετε να ακούσετε την Laura Pergolizzi να τραγουδά πατήστε εδώ
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 30.5.2012 και την μεταφράσαμε από την  vogue στην http://www.vogue.com/873463/artist-of-the-week-lp/