14 Ιαν 2010

Η Kanako Otsuji, είναι ανοικτά λεσβία πολιτικίνα

Η πρώτη ανοικτά λεσβία πολιτικίνα στην Ιαπωνία, στις 31.5.09 αναπαράστησε δημόσια την τελετή γάμου της με την συντρόφισσά της.

Η Kanako Otsuji, 32ετών, είναι υποψήφια για το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας στις εκλογές του επόμενου μήνα Βουλή των Συμβούλων.

Δεσμεύτηκε με την εδώ και τέσσερεις χρονιές συντρόφισσά της, Maki Kimura, 32 ετών.

Ο γάμος τες πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ikeda στη Nagoya, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ για την πρόληψη hiv-aids, που λέγεται Nagoya Λεσβιακή και Γκέι Επανάσταση NLGR.

Περίπου 1.000 καλεσμένες-οι παρευρέθηκαν στο γάμο.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Ichiro Ozawa, ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Yukio Hatoyama, και ο Fusae Ota, εκ μέρους της κυβέρνσης της Οζάκα έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη κα. Kanako Otsuji.

Η κα. Kanako Otsuji είπε στη γαμήλια ομιλία της, ότι ο γάμος της θα είναι η πιό αξέχαστη στιγμή της ζωής της.

Μετά από το γάμο, η κα. Kanako Otsuji είπε στην εφημερίδα «ΛεΠΑΤ Ιαπωνικά Νέα»: «Οι ΛεΠΑΤ κρύβονται από την κοινωνία για να προστατευθούν».

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι οι ΛεΠΑΤ υπάρχουν στην κοινωνία, κοιτάξτε εμάς (την Kanako και την Maki)».

Η νομική αναγνώριση ΛεΠΑΤ ζευγαριών δεν υπάρχει στην Ιαπωνία, δεδομένου ότι δεν έχει νομιμοποιηθεί ο ΛεΠΑΤ γάμος ή το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Οι εκλογές για τη Άνω Βουλή θα γίνουν στις 22 Ιουλίου.

Η κα. Kanako Otsuji είπε, ότι η ίδια και η κα. Maki Kimura θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Πρόσθεσε ότι θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα ζουν με διαφορετικούς τρόπους αλλά να μπορούν ζουν και μαζί και η ίδια θα αρχήσει να σκέφτεται για την ζωή της με την κα. Maki Kimura, μετά τις εκλογές.


Το άρθρο το βρήκαμε στι 5.6.07 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-4557.html/