3 Ιουλ 2011

Οι λεσβίες πρέπει να προστατεύονται από τους εξαναγκαστικούς γάμους

Οι λεσβίες πρέπει να προστατεύονται από τους εξαναγκαστικούς γάμους

Οι νέες λεσβίες και αμφισεξουαλικές πρέπει να προστατεύονται από τους εξαναγκαστικούς γάμους - μια ΜΚΟ προειδοποιεί πριν από την Ημέρα Υπερηφάνειας του Λονδίνου.

Μια έρευνα της Plan Αγγλίας αποκαλύπτει ότι ένα κορίτσι τελεί γάμο κάθε τρισήμισυ δευτερόλεπτα ανά τον κόσμο.

Η έρευνα Σπάζοντας τους Όρκους - Breaking Vows προειδοποιεί ότι στην Αγγλία, κάποιες οικογένειες νεαρών λεσβιών, αμφισεξουαλικών προσπαθούν να τις εξαναγκάσουν σε γάμο λόγω των φόβων για τη σεξουαλικότητά τις.
Σύνδεσμος
"Όλες οι νέες έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν πότε και με ποιά θα τελέσουν γάμο” λέει η Rowan Harvey, πολιτική και κρατική συνήγορος της Plan Αγγλίας.

“Μαζί με το διορθωτικό βιασμό, ο καταναγκαστικός γάμος χρησιμοποιείται ως μια στρατηγική για την αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού μιας νέας και είναι μια κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τις".

Η Μονάδα Εξαναγκαστικού Γάμου της αγγλικής κυβέρνησης έχει αναφέρει έναν αυξανόμενο αριθμό κλήσεων από νεαρές λεσβίες και αμφισεξουαλικές.

Συνολικά, η Μονάδα έλαβε περισσότερες από 1.700 αιτήσεις για βοήθεια τη προηγούμενη χρονιά.

"Το πρόβλημα είναι σημαντικό καθώς αναφέρεται και πλήττει τις νέες σε όλη την υδρόγειο, στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες", εξηγεί η κα. Harvey.

Η αγγλίδα ακτιβίστρια Jasvinder Sanghera στηρίζει την Plan, την εκστρατεία Είμαι Κορίτσι και τη συλλογή υπογραφών να τερματιστούν οι αναγκαστικοί γάμοι - Ασπαστείτε τον Όρκο.

Η οικογένειά της την αποκήρυξε στα 16 της επειδή αρνήθηκε να τελέσει γάμο με έναν άντρα που δεν είχαν ούτε καν συναντηθεί ποτέ - και δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της μετά τη δημιουργία από την ίδια της πρώτης γραμμής βοήθειας για τον εξαναγκαστικό γάμο στην Αγγλία.

"Είμαι μία επιζώσα των εξαναγκαστικών γάμων και αυτό είναι μια τρομακτική μορφή κακοποίησης", λέει η Sanghera.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τον πρόωρο και εξαναγκαστικό γάμο, οπουδήποτε και αν αυτός συμβαίνει, εδώ ή στην Αφρική, στην Ασία, ή άλλα μέρη της υδρογείου".

Στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, ένα στα επτά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 15, θα γίνει νύφη παιδί. Τα κορίτσια ηλικίας 10-14 ετών έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό, συγκριτικά με τις γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών.

Κάθε κορίτσι που αναγκάζεται να τελέσει γάμο νωρίς σε αυτές τις περιοχές και είναι λιγότερο πιθανό να τελειώσει την εκπαίδευσή της.

"Αυτό που συνδέει τις νέες γυναίκες να εξαναγκάζονται σε γάμο στην Αγγλία, και σε όλη την υδρόγειο, είναι η άρνηση των επιλογών", λέει η Marie Staunton, Συμβουλευτική Διευθύντρια της Plan της Αγγλίας.

“Πιστεύουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των νεαρών γυναικών πρέπει να τηρούνται πάντα, είτε είναι στην Αγγλία ή στις αναπτυσσόμενες χώρες".


Την είδηση την βρήκαμε την 1.7.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/forced-weddings.aspx