17 Ιουλ 2011

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας Ε'

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας - δεν μπορούμε να σας δούμε Ε'

Η Bindel έχει ισχυρές απόψεις για το τι βλέπει ως έλλειψη πολιτικής ευαισθητοποίησης και ιδίως στις νέες λεσβίες σήμερα. "Παρακολούθησα τη σειρά Candy Bar Girls στην τηλεόραση και το μόνο που είδα ήταν απλώς καθαρή ηδονικότητα, απολιτική ναζιάρικη ελαφρότητα και επιπολαιότητα, λέει. "Αυτές τις λεσβίες δεν τις καταλαβαίνω καθόλου, δεν είναι αποδεκτές. Η λεσβιοσύνη πρέπει να είναι μια επανάσταση. Αφήστε τους γαμημένους κώλους σας και κάνετε κάτι πολιτικό. Δεν έχουμε κερδίσει τη μάχη ακόμα. Πρέπει να είμαστε πολιτικές για τη λεσβιοσύνη".

Η αύξηση του προφίλ των λεσβιών είναι ένα δύσκολο έργο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λέει η Peace. "Αλλά μιλάμε για νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, πώς διδάσκουμε τα παιδιά μας στα σχολεία, τη προσθήκη των λεσβιακών χαρακτήρων σε σαπουνόπερες και δράματα, τόσα πολλά πράγματα. Νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για το πώς οι λεσβίες διαπραγματεύονται και εμφανίζονται στον Τύπο και πως πάντα βρίσκονται υπό την μισογυνία. Είμαι γυναίκα πρώτα απ 'όλα και πριν από οτιδήποτε άλλο".

Φαίνεται πως το θέμα της ορατότητας είναι τόσο θέμα που αναγνωρίζεται και προκαλεί ανησυχία σε πολλές λεσβίες. Ωστόσο, οι αιτίες της μη ορατότητας και οι λύσεις για την αντιμετώπιση της αλλά και άλλων προβλημάτων είναι πολύπλοκες. Δεν υπάρχει προφανής ταχεία δράση αποκατάστασης για τη βελτίωση της ορατότητας, εκτός από την επιβολή ποσοστώσεων στη δημόσια αρένα, οι οποίες είναι τόσο μη δημοφιλής, που νοούνται ως εντελώς απίθανες.

Έτσι, αντ 'αυτού, πρέπει να λάβουμε μια πιο αργή, πιο αποσπασματική προσέγγιση, αξιώνοντας μεγαλύτερο αριθμό λεσβιών και άλλων γυναικών στη Βουλή, στην τηλεόραση, στις θέσεις εξουσίας και στη δημόσια σφαίρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας με σύνεση, και πρέπει να στηρίξουμε τις λεσβίες που έχουν το θάρρος να είναι ανοικτές δημόσια και ιδιωτικά, ιδίως εκείνων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να είναι μια δουλειά που επαφίεται στις λίγες που φέρουν ήδη την ευθύνη αυτή.

Η Bindel λέει ότι χρειαζόμαστε μια «επανάσταση». Ακούγεται ως άυλη άπιαστη, αλλά το να είσαι μέρος της είναι εύκολο: απλά ας αρχίσουμε να μιλάμε. Να συζητήσουμε για το να είσαι λεσβία, να μιλήσουμε για το σεξ, για τις σχέσεις μας, να μιλήσουμε για την δημόσια εκ-δήλωση, για τις εμπειρίες μας ως λεσβίες και ως γυναίκες, να μην μιλάμε μόνο για τους γκέι και τα κοινά προβλήματα της κοινότητας. Πρέπει να ομαλοποιήσουμε και να χρησιμοποιούμε την λέξη «λεσβία» αντί άλλων, να καταρρίψουμε τους μύθους και τα στερεότυπα γύρω από τη σεξουαλικότητα και τις γυναίκες, να χρησιμοποιούμε μια γυναικοποιημένη γλώσσα και πάνω απ 'όλα, να προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού, να είμαστε ανοικτές και θετικές, και όχι να ντρεπόμαστε να είμαστε οι εαυτές μας, ανεξάρτητα από το τι άλλες μπορεί να πιστεύουν. Μόνο τότε, μπορούμε εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος να αρχίσει να μας αναγνωρίζει, να μας υποστηρίζει και να μας δει.


Βρίσκεστε στο Ε' μέρος για να βρεθείτε στο Α' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.11 από τη PinkNews γραμμένη από τη Chloe Setter στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/12/lesbians-speak-up-we-cant-see-you/