17 Ιουλ 2011

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας Δ'

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας - δεν μπορούμε να σας δούμε Δ'

Και Bindel μιλά για θετικά παραδείγματα των λεσβιών που θα βοηθούσαν: "Χρειαζόμαστε λεσβίες που θα λένε “είναι σπουδαίο να είσαι λεσβία”, και δεν θα ζητούν συγγνώμη για αυτό. Πρέπει να πούμε “είναι θαυμάσιο κορίτσια, βουτήξτε το πόδι σας στο νερό και δείτε πόσο υπέροχο είναι” - υπάρχει μια εναλλακτική λύση για την υπάρχουσα κατάσταση- status quo".

Ως βουλευτίνα, η James τελεί υπό δημόσιο έλεγχο για τις καλύτερες στιγμές της κάθε χρονιά, αλλά υποστηρίζει ότι η απόφαση να εκ-δηλωθεί δημοσίως είναι δύσκολη για την καθεμία. "Συμπαθώ εκείνες που είναι ανοικτές στα μάτια του κοινού και εκείνες που δεν αισθάνονται πως είναι σε θέση να εκ-δηλωθούν δημόσια. Και δεν πιστεύω στον εκφοβισμό των λεσβιών για να εκ-δηλωθούν δημόσια”.

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται ως πρότυπο, η James είπε: «Δεν θα έκανα συνεντεύξεις σαν αυτή, αν δεν ένιωθα την ευθύνη. Ο ρόλος μου είναι πολύ χρονοβόρος, και καλύπτει πολλούς τομείς, όπως τις επιχειρήσεις, την υγεία, την απασχόληση, κλπ, και ένα τεράστιο μέρος της δουλειάς μου αφορά την εκλογική μου περιφέρεια. Αλλά έχω πάντα χρόνο να μιλήσω για τα θέματα της
Lbtiq κοινότητας".

Η Docking του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι δεν είναι μόνο τα πρότυπα που λείπουν, είναι η ποικιλία στο εσωτερικό τους. "Νομίζω ότι οι νέες μπορεί να αναρωτιούνται αν υπάρχουν μεγαλύτερες λεσβίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα προς μίμηση, αλλά ακόμη και αν σχετίζονται με τη ζωή τις. Μιλούσα με μια μεγαλύτερη λεσβία πρόσφατα, και αναρωτιέμαι αν θέσαμε όρια στην εαυτή μας και επίσης, πως όταν μεγαλώνουμε, γινόμαστε διπλά αόρατες. Δεν είναι μόνο οι νέες λεσβίες που χρειάζονται πρότυπα προς μίμηση, τα χρειαζόμαστε σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

"Τα χρειαζόμαστε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ... στις δασκάλες, νοσηλεύτριες, μαγείρισες, υπαλλήλους καταστημάτων όλες είναι λεσβίες και έχουν νόμιμη ζωή. Νομίζω ότι η ερώτηση είναι γιατί θέλουμε ορατότητα και ποια πρέπει να είναι ορατή -και όχι μόνο ως ένα νεαρό ρομαντικό ενδιαφέρον σε μια σαπουνόπερα για να κερδίσει τις τηλεθεάτριες".

Η πρόσβαση σε θετικά πρότυπα, ωστόσο, είναι απλώς ένας τρόπος για να προωθηθεί η προβολή των λεσβιών τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή.

"Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, πρέπει να είμαστε λεσβίες με πολιτικό τρόπο," υποστηρίζει η Bindel. "Ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι να συμμετάσχουν περισσότερες λεσβίες που ενοχλούνται από τη μη ορατότητα και ενδιαφέρονται να εργάζονται με και στα μέσα ενημέρωσης και στην τηλεόραση για την λεσβιοσύνη. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες βουλευτίνες να αναδείξουν τα θέματα των λεσβιών και των άλλων γυναικών στο Κοινοβούλιο".


Βρίσκεστε στο Δ' μέρος για να βρεθείτε στο Ε' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.11 από τη PinkNews γραμμένη από τη Chloe Setter στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/12/lesbians-speak-up-we-cant-see-you/ 

Η εικόνα είναι το έργο Ελληνικό Eσωτερικό, στα 1848 του Gerome Jean Leo