17 Ιουλ 2011

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας Α'

 Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας - δεν μπορούμε να σας δούμε Α'
Ονοματείστε κάποιους δικεκριμένους γκέι στην Αγγλία. Μπορεί να είναι διασημότητες, μουσικοί, ηθοποιοί, παρουσιαστές, πολιτικοί, όποιον θέλετε. Τώρα προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο πράγμα με τις λεσβίες. Η πιθανότητα είναι ότι ο δεύτερος κατάλογος είναι αισθητά μικρότερος. Αρκεί να δείτε στη μεγάλη οθόνη, στη μικρή οθόνη και στα μέσα ενημέρωσης για να δείτε ότι υπάρχει μια αισθητή έλλειψη ανοιχτά λεσβιών στο δημόσιο μάτι.

Αυτές που είναι οι λίγες και σίγουρα διάσημες είναι: Η Sue Perkins, η Clare Balding, και η Waters Sarah, για παράδειγμα. Γιατί λοιπόν ότι οι λεσβίες είναι τόσο αόρατες; Μια γρήγορη ματιά μέσα από τα αρχεία της Independent on Pink List της Κυριακής αποκαλύπτει πως δεν υπήρξε ποτέ μια λεσβία στην κορυφή της κατάξης της «στις πλέον σημαίνουσες λεσβίες και γκέι στην Αγγλία». Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπου μια λεσβία δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα. Για παράδειγμα, το 2007, μόνο η Sandi Toksvig έφτασε στη θέση 18 της κορυφαίας 20άδας.
Είναι ότι οι λεσβίες σκόπιμα αποφεύγουν να προσελκύσουν την προσοχή για την προσωπική τις ζωή και να λειτουργήσουν κάτω από ραντάρ, ή είναι ότι αποθαρρύνονται από το να είναι ανοικτές για τη σεξουαλικότητά τις, λόγω της διάκρισης και των κυρίαρχων κοινωνικών προτύπων; Ή μήπως η τηλεόραση και τα ΜΜΕ υπαγορεύουν την ημερήσια διάταξη του πως εκπροσωπούνται οι λεσβίες;

H Chloe Shetter μίλησε με τέσσερις λεσβίες, όλες με διαφορετικά προφίλ και επίπεδα ευθύνης - η ηθοποιός και μουσικός Heather Peace, η συντηρητική βουλευτίνα Margot James, η δημοσιογράφισα και ακτιβίστρια του λεσβιακού και γυναικείου κινήματος Julie Bindel και η συν-ιδρύτρια της Lgbtiq ομάδας του Υπουργείου Άμυνας Sandra Docking - και τις ρώτησε γιατί πιστεύουν ότι οι λεσβίες δεν έχουν ορατότητα στη σημερινή κοινωνία.


"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λεσβίες δεν είναι αρκετά ορατές, ειδικά αν κάνετε συγκρίσεις με τους γκέι", λέει η Bindel. "Τόσο στα μάτια του κοινού όσο και στην πραγματική ζωή. Μπορείτε να πάτε σε μερικές πόλεις της Αγγλίας όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ορατές λεσβίες. Είναι ντροπή".



Βρίσκεστε στο Α' μέρος για να βρεθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.11 από τη PinkNews γραμμένη από τη Chloe Setter στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/12/lesbians-speak-up-we-cant-see-you/