26 Ιουλ 2011

Η ILGA έγινε σύμβουλος στο ECOSOC

Γενεύη, Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ - ECOSOC χορήγησε μετά από ψηφοφορία τη δυνατότητα Συμβούλου στην ILGA.


Με 30 ψήφους υπέρ (Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Γαλλία, Γερμανία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Εσθονία, Ην. Πολιτείες, Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κορέα, Λετονία, Μάλτα, Μεξικό, Μογγολία, Νικαράγουα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Περού, Σλοβακία, Φινλανδία, Χιλή).

Με 13 κατά (Αίγυπτος, Γκάνα Ιράκ, Καμερούν, Κατάρ, Κίνα, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Ναμίμπια, Πακιστάν, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη) 

και 6 αποχές (Ακτή Ελεφαντοστού, Γουατεμάλα, Μαυρίκιος, Μπαχάμες, Ρουάντα, Φιλιππίνες).

Η δυνατότητα Συμβούλου στο ECOSOC επιτρέπει στις ΜΚΟ να παρακολουθήσουν συνέδρια και συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών, να υποβάλουν γραπτές δηλώσεις και εκθέσεις, να προβαίνουν σε προφορικές παρεμβάσεις, και να συμμετάσχουν στα πάνελ υποδοχής σε κτίρια του ΟΗΕ, γεγονός το οποίο συνιστά θεμελιώδες εργαλείο για μια ΜΚΟ, όπως η ILGA - με περισσότερες από 750 οργανώσεις-μέλη σε όλες τις ηπείρους - που εργάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των LGBTI εντός του συστήματος του ΟΗΕ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.7.11 και την μεταφράσαμε από την ILGA στην http://ilga.org/ilga/en/article/n5GebHB1PY