1 Νοε 2009

Μια λεσβία αποδοκίμασε τον Nick Griffin του κόμματος BNP

Γιατί αποδοκίμασε τον Nick Griffin στη "Ώρα των ερωτήσεων"

Χτες τη νύχτα, μια από τις αποτελεσματικότερες φωνές που βγήκε από το ακροατήριο στη "Ώρα των Ερωτήσεων" ήταν αυτή της Beth Mellington-Pritchard.

Μια λεσβία με σύμφωνο συμβίωσης, αντιμετώπισε τον ισχυρισμό του Nick Griffin ηγέτη του BNP κόμματος, ότι ο λεσβιασμός-ομοερωτισμός είναι αποκρουστικός, λέγοντας: «Το συναίσθημα της αποστροφής είναι αμοιβαίο».

Η Beth Mellington-Pritchard, που καθόταν με την συντρόφισά της, γιουχαΐζοντας και χειροκροτώντας για το σχόλιό του ενώ ο Griffin χαμογέλασε και γέλασε.

Είπε επίσης ότι είχε προσκληθεί η Daily Mail επειδή είχε δημοσιεύσει ένα εριστικό άρθρο της Jan Moir, που είχε δείξει ότι η πλειοψηφία του βρετανικού λαού δεν συμφώνησε με τα συναισθήματα της Jan Moir.

Εδώ, εξηγεί στην Pink News.co.uk γιατί αποδοκίμασε τον ηγέτη του κόμματος BNP.

«Ως δημοκρατικά εκλεγμένος ευρωβουλευτής ο κ. Griffin, αισθάνθηκα ότι ήταν απαραίτητο να κληθεί για να εμφανιστεί στη "Ώρα των Ερωτήσεων" και ήμουν ευτυχής που το BBC το αναγνώρισε-δέχτηκε. Ήμουν ευτυχέστερη που προσκλήθηκα ως μέρος του ακροατηρίου και έτσι είχα την ευκαιρία να διερευνήσω-εξετάσω εξονυχιστικά τις απεχθείς απόψεις του κ. Griffin.

«Πριν από τη ραδιοφωνική μετάδωση, το ακροατήριο περίμενε μια ώρα σε ένα δωμάτιο και σπάνια έχω δει ένα τόσο διαφορετικό ακροατήριο. Μερικές-οι άνθρωποι επέκριναν το BBC για επιλογή ενός προκατειλημμένου ακροατηρίου, αλλά κατ’ εμέ υπήρξε μια σειρά απόψεων και υποβάθρων. Πράγματι, υπήρξαν επίσης διάφορες-οι υποστηρίκτριες του BNP και ενώ περιμέναμε να αρχίσει η εγγραφή, αυτές-οι σχεδίασαν μεταξύ τους πώς πρέπει να χωριστούν γύρω από το στούντιο για να το κάνουν να φαίνεται ότι ο κ. Griffin απευθύνετε- σε ένα ευρύ κοινό.

«Βρήκα τη συμπεριφορά των μελών του BNP που ήταν στο ακροατήριο, ιδιαίτερα απαίσια και η δυσανεξία μου εντάθηκε όταν επεφημούσαν τον κ. Griffin κατά την είσοδό του στη σκηνή. Πιστεύω πως ήταν η ενθάρρυνση τες-τους για τον κ. Griffin που οδήγησε σε ευρεία αποδοκοκιμασία-χλευασμό και γιουχαΐσματα από μερικές άλλες-ους ανθρώπους

Είχα ανησυχίες για την εκπομπή που παρέχει οξυγόνο στον σκοπό του κ. Griffin αλλά παρουσιάστηκε ως μισητός και γελοίος, δείχνοντας κατά συνέπεια ότι το BNP είναι ανήκανο-ανήμπορο. Εάν μερικές από τις διεκδικήσεις του δεν ήταν τόσο σοβαρές θα ήταν για γέλια. Για παράδειγμα, υπερασπίστηκε την συνεργασία-συσχέτιση με τον David Duke, έναν πρώην-ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν, επειδή είναι «σχεδόν εντελώς μη βίαιος» και προσπάθησε να εκτρέψει τις ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της άρνησης του για το ολοκαύτωμα, προσποιούμενος ότι ήταν νομικά αναγκασμένος να μην συζητήσει το θέμα (παρά το ότι ο Jack Straw σε επακόλουθη διαβεβαίωση του είπε ότι δεν θα υπήρχε κανένα νομικό αντίκτυπο εάν ο κ. Griffin απαντούσε στις ερωτήσεις).

Σε όλο το πρόγραμμα ενοχλήθηκα από απόψεις του κ. Griffin και αισθάνθηκα αναγκασμένη να τον προκαλέσω με το να τον ρωτήσω την άποψή του σχετικά με το εάν η Daily Mail έπρεπε να είχε δημοσιεύσει το αμφισβητούμενο άρθρο της Ian Moir που υποστηρίζει πως ο θάνατος του Stephen Gately «δίνει ένα άλλο χτύπημα στο μύθο της παντοτινής ευτυχείας του Συμφώνου Συμβίωσης». Στην απάντηση του ο κ. Griffin, είπε ότι βρήκε την ιδέα του λεσβιασμού «αποκρουστική-σιχαμερή-απεχθή». Σε αυτή τη φάση, ο προεδρεύων David Dimbleby, προσκάλεσε το ακροατήριο να σχολιάσει και απάντησα στον κ. Griffin που « ως πρόσωπο που έχω Σύμφωνο Συμβίωσης και ως λεσβία, το συναίσθημα της αποστροφής-απέχθειας είναι αμοιβαίο»

Είμαι τυχερή που ποτέ πριν δεν έχω υποφέρει ή ακούσει την λεσβοφοβία από πρώτο χέρι και δεν μπορώ να σας πω πόσο εξοργισμένη ήμουν από τα σχόλια που ο κ. Griffin έκανε για τις ΛεΠΑΤ. Το θεωρώ προνόμιο, να έχω την ευκαιρία να αντιπροσωπεύσω σθεναρά την ΛεΠΑΤ κοινότητα και έχω συγκινηθεί από τα μηνύματα της υποστήριξης που έχω λάβει τόσο από τις φίλες-ους όσο και από άγνωστες-ους.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.10.09 γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/23/comment-why-i-heckled-nick-griffin-on-question-time/