1 Νοε 2009

Η αστυνομία της Σκωτίας καλεί τις ΛεΠΑΤ να καταγγείλουν την βία

Η αστυνομία της Σκωτίας καλεί τις ΛεΠΑΤ να καταγγείλουν την ενδοοικογενειακή βία.

Η σκωτσέζικη αστυνομία ωθεί περισσότερο τις λεσβίες και τους γκέι που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας να την καταγγείλουν.

Χίλια περιστατικά της ενδοοικογενειακής κακοποίησης μεταξύ των ΛεΠΑΤ ζευγαριών αναφέρθηκαν στη Σκωτία πέρυσι αλλά θεωρείται ότι ο πραγματικός αριθμός περιστατικών είναι τόσο υψηλός, που μπορεί να φτάνει τα 4.000 περιστατικά.

Για να ενθαρρύνει περισσότερες ΛεΠΑΤ να καταγγέλουν-αναφέρουν τέτοια εγκλήματα, η αστυνομία έχει οργανώσει το τρίτο μέρος του συστήματος καταγγελίας-αναφοράς και τώρα τα θύματα μπορούν να αναφέρουν-καταγγέλουν τα εγκλήματα ηλεκτρονικά-on-line. Αν και αυτές οι καταγγελίες-αναφορές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για αγωγή-μήνυση, αναμένεται ότι θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Γενικός Επιθεωρητής Peter McPike της Strathclyde's Domestic Abuse Task Force-Αστυνομική Ομάδα Εργασίας της Ενδοοικογενειακής Βίας είπε στην Scotsman πως θεωρεί ότι πολλές-οι ΛεΠΑΤ δεν κατείγγειλαν-ανέφεραν την ενδοικογενειακή βία επειδή φοβήθηκαν την δημοσιοποιήση του σεξουαλικού προσανατολισμού τες.

Είπε ότι αν και υπήρξαν 50.000 αναφορές περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη Σκωτία πέρυσι, μόνο χίλιες από αυτές περιείχαν ΛεΠΑΤ. Θεωρείται ότι μεταξύ έξι και εννέα τοις εκατό του πληθυσμού είναι ΛεΠΑΤ.

Πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να μας πουν τα πράγματα εμπιστευτικά. Άνθρωποι δεν θέλουν πάντα την αστυνομία να εμφανίζεται στις πόρτες τες με τους μπλε προβολείς στραμένους πάνω τες. Πρέπει να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη της ΛεΠΑΤ κοινότητας. Θέλουμε να ξέρουν ότι δεν θα λαμβάναμε ποτέ οποιαδήποτε μέτρα που θα εξέθεταν το θύμα».

Η έρευνα της ΜΚΟ Stonewall για τις λεσβίες έχει διαπιστώσει ότι μία στις τέσσερεις έχει βιώσει ενδοοικογενειακή βία και τέσσερεις από τις πέντε που ήταν θύματα δεν ανέφεραν-κατείγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία.


http://www.pinknews.co.uk/2009/10/26/scottish-police-call-for-more-gays-and-lesbians-to-report-domestic-abuse/


Εδώ ο όρος ενδοικογενειακή βία εννοεί την βία που βιώνουμε μέσα σε μια ερωτική σχέση και όχι την βία της βιολογικής οικογένειας. Ευαγγελία Βλάμη