8 Νοε 2009

Σύμφωνο Συμβίωσης στο Wisconsin

Το ανώτατο δικαστήριο του Wisconsin απέρριψε μια νομική αμφισβήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 3η Αυγούστου, που κάνει το Ουισκόνσιν το πρώτο mid-western κράτος που πέρασει έναν τέτοιο νόμο μέσω της νομοθεσίας. Η Αϊόβα επέτρεψε το ΛεΠΑΤ γάμο νωρίτερα αυτή τη χρονιά μέσω απόφασης του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο δεν έχει δώσει οποιοδήποτε αιτιολόγηση για την απόρριψη της υπόθεσης, οδηγώντας τις αντίπαλες-ους των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων να θεωρήσουν ότι μπορούν επιτυχώς να ξαναθέσουν την αμφισβήτηση τες σε ένα κατώτερο δικαστήριο.

Η ομάδα «Οικογενειακή Δράση του Wisconsin» που είναι ενάντια στα ΛεΠΑΤ δικαιώματα επέφερε την αμφισβήτηση, διεκδικώντας πως ο νόμος Συμφώνου Συμβίωσηςείναι αντισυνταγματικός επειδή παραβιάζει την Συνταγματική τροπολογία του 2005 που απαγορεύει το γάμο και τα Σύμφωνα Συμβίωσης σε ΛεΠΑΤ.

Τα Σύμφωνα Συμβίωσης στο Ουισκόνσιν δίνουν στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια οφέλη όπως αυτό της επίσκεψης στο νοσοκομείο, κληρονομικά και το δικαίωμα ιατρικής άδειας.

Όμως, ο νόμος χορηγεί λιγότερα από ένα τέταρτο των νόμιμων δικαιωμάτων που είναι διαθέσιμα στα ετερό παντρεμένα ζευγάρια.

Ο νόμος υπογράφηκε από τον κυβερνήτη τoy Δημοκρατικού κόμματος, Jim Doyle τον Ιούνιο.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.11.09 και το μεταφράσαμε, σπό την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/05/wisconsin-supreme-court-rejects-challenge-to-gay-domestic-partnerships/