6 Νοε 2009

Η Washington υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου

Πολιτικές προσωπικότητες της πολιτείας της Washington υπαινίσονται ότι όσες-οι ψηφίζουν έχουν επιλέξει να εγκρίνουν ένα νέο «όλα εκτός του γάμου» μέτρο για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Μέχρι τώρα, λιγότερες από τις μισές ψήφους έχουν μετρηθεί και τα πρόσφατα επίπεδα υποστήριξης είναι 52%.

Όλες εκτός από μια πόλη της Washington ψηφίζει τους νόμους ταχυδρομικώς, γεγονός που σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το δημοψήφισμα 71 θα επεκτείνει τον υπάρχοντα νόμο Συμφώνου Συμβίωσης, δίνοντας ουσιαστικά στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια όλα τα δικαιώματα του γάμου.

Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την άδεια τες για λόγους υγείας της συντρόφισας-ου και δικαιώματα για την παιδοθεσία, την κηδεμονία και την υποστήριξη παιδιών.

Η κίνηση θα δώσει επίσης στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια νέα δικαιώματα κληρονομιάς.

Επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά παρέμεινε ανεφάρμοστο αφότου η ομάδα «Προστασία του γάμου στην Ουάσιγκτον» συνέλεξε τις 120.000 υπογραφές που απαιτούνται για ένα δημοψήφισμα.

Η Ουάσιγκτον έχει σε ισχύ το Σύμφωνο Συμβίωσης από το 2007 και υπολογίζεται ότι σχεδόν 6.000 έχουν πραγματοποιηθεί.

Στο Μαίην, οι αντίπαλες-οι των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων διεκδικούν μια νίκη δεδομένου ότι οι αριθμοί παρουσιάζουν πως όσες-οι ψηφίζουν θα ακυρώσουν έναν νόμο για το ΛεΠΑΤ γάμο.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.11.09 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/04/early-numbers-suggest-washington-voters-approve-expanded-gay-rights/