26 Νοε 2009

Καλύτερες γονείς τα λεσβιακά ζευγάρια

Μια ακόμη έρευνα δείχνει, ότι οι λεσβίες γονείς είναι καλύτερες γονείς.

Οι λεσβίες είναι καλύτερες γονείς από ετερό γονείς, σύμφωνα με τον Stephen Scott, διευθυντή της έρευνας, της Eθνικής Aκαδημίας Γονέων.

Σε μια συνεδρίαση που φιλοξενήθηκε από την Demos, o Scott είπε στην UK Daily Express, ότι η πιo πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά λεσβιακών ζευγαριών μεγαλώνουν καλύτερα και έχουν καλύτερη ζωή.

Δεν αποτελεί έκπληξη, πως υπήρξε έντονα βίαιη αντίδραση από το συντηρητικό δεξιό κόμμα. Άσκησαν κριτική η οποία λέει, ότι τα παιδιά χρειάζονται τους πατέρες και ότι το καλύτερο για παιδιά είναι να μεγαλώνουν από τις-τους παντρεμένες-ους βιολογικές-ους γονείς τους.

Η εκστρατεία Fathers4Justice επιτέθηκε στη μελέτη, λέγοντας πως δεν προωθηθεί το πατρικό ρόλο. Η εκπρόσωπος τύπου της εκστρατείας είπε στην Daily Express: «Αυτή η κυβέρνηση έχει εισαγάγει ένα νέο απαρτχάιντ φύλου, όπου οι πατέρες περιθωριοποιούνται και αποκλείονται από τις ζωές των παιδιών τους ενώ άλλοι τύποι γονέων γιορτάζονται και προωθούνται».

Η μελέτη, που έγινε από τις ερευνήτριες-ες του Birkbeck College του Λονδίνου και του πανεπιστημίου Clark της Μασαχουσέτης. Είπαν στη Daily Mail, ότι τα παιδιά που ανατρέφονται από τα λεσβιακά ζευγάρια έχουν λιγότερες πιθανότητες να περιοριστούν από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και θα μπορούσαν να αναριχηθούν ακόμα και στα πιο ανδρικά επαγγέλματα.

Το χριστιανικό ίδρυμα σημείωσε ότι οι ερευνήτριες-ες υποστηρίζουν ότι τα λεσβιακά ζευγάρια είναι καλές γονείς επειδή δεν μπορεί ποτέ να συλλάβουν τυχαία, αλλά αντ' αυτού πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και επί μακρόν για να παιδοθετήσουν ή να βρούν σπέρμα. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τα ζευγάρια λεσβιών που έχουν τα παιδιά από προηγούμενους γάμους με άνδρες.

Η Mary Cheney, η λεσβία κόρη του πρώην Δημοκρατικού αντιπροέδρου Dick Cheney, περιμένει το δεύτερο παιδί της. Η εφημερίδα Times ανέφερε την αισιοδοξία της σε μια πρόσφατη συνέντευξη:

«Κάθε υπεύθυνη-σοβαρή έρευνα που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των παιδιών που μεγαλώνουν από λεσβίες γονείς και των παιδιών που ανατρέφονται από ετερό γονείς. Αυτό που έχει σημασία είναι να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό, περιβάλλον αγάπης».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.11.09 και το μεταφράσαμε, από την 365gay στην http://www.365gay.com/news/study-says-lesbians-make-better-parents/