24 Νοε 2009

Κρατικά οφέλη στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια στις ΗΠΑ

Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που τέλεσαν γάμους στα κράτη όπου ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι νόμιμος είναι σε θέση να απαιτήσουν μερικά κρατικά οφέλη, αποφάσισε ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 19.11.09.

Η χριστιανική νομική ομάδα Ταμείο Αμυντικής Συμμαχίας είχε προκαλέσει την υπόθεση, λέγοντας ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος ήταν παρομοιάζει-συγγενεύει με την αιμομιξία και την πολυγαμία και δεν πρέπει να προσφερθούν οφέλη.

Αυτό απορρίφθηκε από το Εφετείο, αν και δεν χορήγησε στα ΛΕΠΑΤ ζευγάρια τα ίδια τα δικαιώματα που έχουν τα ετερό ζευγάρια που έχουν τελέσει γάμο.

Οι ΛεΠΑΤ ομάδες χαιρέτισαν την απόφαση, λέγοντας ότι πρόσθεσε ορμή στην εκστρατεία για την κατοχύρωση του ΛεΠΑΤ γάμου.

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο AP, ο εκπρόσωπος της ΛεΠΑΤ Υπερηφάνειας, Alan Van Capelle είπε: «Ένα ακόμη δικαστήριο λέει την κρατική Σύγκλητο ότι πρέπει να δράσει και να διευκρινίσει το θέμα».

Ο νόμος για τον ΛεΠΑΤ γάμο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Σύγκλητο σύντομα.

Πέρασε από την κρατική συνέλευση το Μάιο 2009 αλλά υπάρχουν φόβοι που η Σύγκλητος δεν έχει αρκετές υπογραφές για να την περάσει. Τριάντα δύο ψήφοι χρειάζονται για να περάσει ο νόμος.

Πρέπει να εγκριθεί από τη Σύγκλητο πριν πάει στον κυβερνήτη David Paterson για υπογραφή.

Δεν μπορεί να αναγκάσει τη Σύγκλητο να ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά πρόσφατα είπε πως είναι αισιόδοξος. Ο Paterson έχει μιλήσει για την υποστήριξή του στο ΛεΠΑΤ γάμο σε διάφορες στιγμές.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 20.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/20/new-york-court-grants-married-gay-couples-some-government-benefits-2/