23 Νοε 2009

Η λεσβία μαύρη δημαρχίνα νυμφεύεται την συντρόφισά της

Η Denise Simmons, η πρώτη μαύρη λεσβία δημαρχίνα στην Αμερική, έχει αναγγείλει ότι πρόκειται να νυμφευθεί την συντρόφισσά της στις 30.8.09.

Εκλέχτηκε ως δημαρχίνα της πόλης Καίμπριτζ, της Μασαχουσέτης, τον Ιανουάριο 2008. Η Πολιτεία της Μασαχουσέτης ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ που νομιμοποιήσε των ΛεΑΠΤ γάμο.

Με μια δήλωση που έστειλε στον τοπικό Τύπο αποκάλυψε ότι θα νυμφευθεί την από καιρό συντρόφισσά της, Mattie Β Hayes στη Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου.

Η Denise Simmons είπε: «Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η πρώτη αφρικανο-αμερικανική εκκλησία που θα τελέσει έναν λεσβιακό γάμο και αυτό είναι κάτι που δεν θα συνέβαινε μερικά χρόνια πριν».

«Αλλά οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι αποδέχονται τις συμπολίτισες-ες τες, και φθάνουμε σιγά-σιγά στο «ζήσε και άσε να ζήσουν».

Πρόσθεσε: «Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και έχουν υπάρξει βεβαίως μερικές λοξοδρομήσεις αλλά σκέφτομαι όλα τα ευγενικά λόγια έχω λάβει για αυτήν την τελετή, τα οποία δείχνουν πως ζούμε σε μια πιο φιλική, ανοικτότερη κοινωνία. Η κοινωνία μας σημειώνει σίγουρα πρόοδο».

Η Denise Simmons υπηρεταί στο συμβούλιο της πόλης από το 2001.

Η πόλη Καίμπριτζ έχει πληθυσμό 101.000 κατοίκων, σε αυτή βρίσκοναι δυο από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστώνης.


Το άρθρο το βρήακαμε στις 21.8.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13754.html/